Castarède - O Armagnac 0,7l (40%)
4 / 5
4 / 5
Az armagnac a legrégebben gyártott francia borpárlat. Már a középkorban is ismert volt gyógyító hatásáról. Készítéséről a 14. századtól kezdve vannak feljegyzések. A konyakhoz hasonlóan az armagnac is fehér bor lepárlásával és érlelésével készül. A filoxéra-járványt követően ellenálló fajtákkal telepítették be az itteni ültetvényeket is, amelyek közül borpárlathoz főként az Ugni blanc, a Folle Blanche és a Colombard szőlőt használják. A lepárlás a szüretet követő télen zajlik, és legkésőbb március 31-ig be kell fejezni azt. Az armagnac-ra specifikusan jellemző, az Armagnacais nevű lepárlókészülékben történő folyamatos lepárlás mellett, a kevésbé elterjedt konyak típusú, kétszeres lepárlási eljárást is alkalmazzák. Az így keletkező párlat 52-60 fokos lesz eltérően a Cognac régióban szokásostól, ahol ez 70% körül van. A párlatot francia tölgyfából készült, 400 literes hordóban érlelik. A Castarède XO kiadása minimum 20 évig érlelt italokból lett megalkotva. Lágy, krémes textúrával, vaníliás-mazsolás, szárított bogyós komplexitással, valódi mélységgel bíró nemes ital. Édes, valamint pikáns-fűszeres ételekhez ajánljuk, kiváló étkezés utáni ital.
Termék ID: | #2712601 |