BiOrganik - Bio mazsola 500 g
0 / 5
0 / 5
A mazsolát már i. e. 2000 évvel is előszeretettel fogyasztották Egyiptom és Perzsia területén. Számos szőlőfajtából készíthető mazsola, általában már a fürtön megkezdődik a gyümölcs szárítása, majd aszalással gyorsítanak rá a folyamatra. Egy kg mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges. Jelentőség, hatások: A mazsola magas energiatartalmát a benne található cukornak köszönhetjük, ezért fogyókúrában vagy cukorbetegség esetén önmagában egyáltalán nem, rostos ételhez adva (pl. zabkása) is csak nagyon kis mennyiségben fogyasztható. Viszont ha pont a gyors energianyerés a cél, akkor a mazsola sokkal jobb választás, mint mondjuk a szőlőcukor, a csokoládé vagy egy szénsavas üdítőital, hiszen a cukron kívül számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek közül a kálium kiemelendő. Felhasználás: A mazsola képes feldobni a legegyszerűbb kelt tésztákat is, karácsonyi vagy más ünnepi fogásokat. A hétköznapokban fogyaszthatjuk müzliben, gyümölcssalátában, kásában, energiaszeletben, kekszben, de akár joghurtba is keverhetjük. Nem csak édességeket, de salátákat is különlegesebbé tehetünk pár szem mazsolával. Összetevők: mazsola* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A szőlőt megszárítják majd géppel és kézzel megtisztítják. Hogy ne ragadjanak össze a szemek, vékony olajréteggel bevonják őket. A folyamat végén kiszerelik. A mazsola mint aszalt szőlő, a szőlő értékes tulajdonságait hordozza, koncentrált formában. Ősi kultúrnövényünk, mely fontos helyet érdemel étrendünkben. Édesítésre az egyik legtermészetesebb anyag, amit használhatunk. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1252 kJ / 299 kcal Zsír: 0,5 g - amelyből telített zsírsavak: 0,06 g Szénhidrát: 75,5 g - amelyből cukor: 59,2 g Fehérje: 3,1 g Só: 0,03 g Száraz, hűvös helyen tartandó! Származási ország: Üzbegisztán. Bio és Gluténmentes
Termék ID: | #2778990 |