Bulkshop - arany mazsola 250g
0 / 5
0 / 5
Miért arany mazsola?Az arany mazsola fehér szőlőszemek aszalásának az eredménye. Nevét az aranyhoz hasonló színéről kapta. A mazsola készítésének legegyszerűbb módja, hogy a szemeket nem szüretelik le a tőkéről, hanem hagyják a tőkén megaszalódni. A másik módja gépi aszalás. Erre a célra is a szőlőszemeket gondosan szüretelik, hogy az apró kis kocsányok ne maradjanak rajtuk. Átmosás és szárítás után aszalógépekkel aszalják. A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg. Az arany mazsola jótékony hatásai Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Az ásványi anyagok közül sok káliumot, magnéziumot, vasat tartalmaz. Vitaminok szempontjából a B-komplex, az A-vitamint és béta-karotin tartalmát érdemes kiemelni. Antioxidáns hatása van, segíti a szervezetet a szabad gyökök elleni védekezésben. A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek. Káliumtartalma gátolja a bőrön a ráncok, szarkalábak kialakulását. Fogyasztása, felhasználásaA mazsola önmagában fogyasztva is nagyon finom, de meleg tej mellé a legfinomabb. Csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő gyümölcscukor gyorsan felszívódik. Mazsolával ízesítenek nagyon sokféle süteményt, tortát, töltelékeket, fagylaltokat, pudingokat, zabkását és müzliket. Mazsola termelésben élenjáró országok: Törökország, Görögország, Oroszország, Örményország, Grúzia, Ausztrália, Irán, Kalifornia/USA. Magyarországon a mazsolát a XVI. század óta ismerik. Összetétel: arany mazsola 98,5%, antioxidáns: kén-dioxid 1%, növényi olaj 0,5%. Nyomokban tartalmazhat: dióféléket, glutént és szezámmagot. 100 gramm arany mazsola tápértéke: Energia KJ-ban: 1253 Energia Kcal-ban: 299 Zsír: 0,5g - amelyből telített zsírsav: 0g Szénhidrát: 79,1g - amelyből cukor: 59,2g Fehérje: 3,1g Só:
Termék ID: | #2779360 |