Bulkshop - aszalt paradicsom 250g sós
0 / 5
0 / 5
A szárított vagy aszalt paradicsom jellemzőiA szárított/aszalt paradicsom nem más, mint a nyár koncentrált íze. Igen intenzív, fűszeres paradicsomíze van, apró darabokra vágva igazi csemege. Az aszalás során folyadéktartalmának 90%-át elveszíti, 5 kg érett paradicsomból kb. 60 dkg szárított paradicsom lesz. Közismert tény, hogy a paradicsom egészséges, A, B, C, E-vitamin, ásványi anyag- és nyomelem-tartalma jelentős, és aszalt változatban is ajánlott mind az ínyencek, mind az egészséges táplálkozásra törekvők számára. Az aszalt paradicsom konyhai felhasználásaAz aszalt paradicsom különösen fűszeres ízű a vízelvonás következtében, és sokoldalúan használható a konyhában. Gazdagíthatunk vele salátákat, kelt tésztákat, kenyereket, pizzákat, tésztaételeket, de előételnek is nagyon finom. 100 gramm aszalt paradicsom tápértéke: Energia KJ-ban: 710 Energia Kcal-ban: 169 Zsír: 0,5g - amelyből telített zsírsav: 0,4g Szénhidrát: 32g - amelyből cukor: 32g Fehérje: 3g Só: 13g Receptek aszalt paradicsommal Lencsefasírt Csicseriborsós egybensült Bulgurrizibizi Csicseriborsós egyben sült Bazsaliko mos penne aszalt paradicsommal A bazsalikomos penne aszalt paradicsommal hozzávalói: 2 db zöldpaprika 2 db paradicsom 4-5 gerezd fokhagyma 1 marék friss bazsalikomlevél 4 db aszalt paradicsom 3 ek olívaolaj 30 dkg penne tészta A bazsalikomos penne aszalt paradicsommal e lkészítése: A paprikát, a paradicsomot kisebb kockákra vágva a szétzúzott fokhagymával az olajon megpirítjuk. A szárított paradicsomot felkockázva hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük. A mártást 4-5 percig főzzük, és ha szükséges, a tészta főzőlevével hígíthatjuk. A leszűrt tésztát a mártáshoz keverjük és a tetejét néhány zöld bazsalikomlevéllel megszórjuk. tedd a kosárba most és nézelődj tovább TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRAPinterest táblánkon további bulgur recepteket találsz ide kattintva Cikkszám: 21066
| Termék ID: | #2778860 |