Bulkshop - datolya magozott aszalt 500g
0 / 5
0 / 5
A datolya fogyasztásaA datolyát nyersen és aszalva is fogyaszthatjuk, mindkettő finom alternatíva, egyéni ízlésünk döntsön. Ha a magos datolya mellett döntünk, a magokat kiszedhetjük, és helyüket saját ízlésvilágunknak megfelelő finomsággal pótolhatjuk: dióval, mandulával, sajttal, fűszeres sajtkrémmel vagy zöldségkrémmel, vagy akár marcipánnal. A töltött datolyát csokoládéba is márthatjuk. Így tovább fokozhatjuk az ízélményt saját magunk és vendégeink számára is. A magozott datolya sokféle módon felhasználhatóElőételekhez, szószokhoz, ragukhoz, köretekhez vagy desszertekhez. Saláták is ízesíthetők datolya darabkákkal, gyümölcs és magos saláták remek kiegészítője. A rizs és a kuszkusz például két olyan köret, melyhez nagyon passzolnak az apróra vágott datolya darabkák. Legtöbb ételünknél a mazsolát is helyettesíthetjük vele. Desszertekhez szinte korlátlanul felhasználható. Datolyával készült édességeknél érdemes figyelembe venni magas cukortartalmát, így süteményeinkhez kevesebb cukrot kell tegyünk. A szárított datolya passzolhat pitékbe, tortákba, tortakrémekbe, különböző kevert tésztás süteményekbe vagy muffinok tésztájába keverhető. Vagy ott van a jól ismert püspökkenyér, melynek töltelékét jól kiegészítheti. Mindezek felett datolyából készülhet fagylalt, szirup, édes massza vagy puding. Szárított datolya lehet kenyereket, zsemléket vagy más pékáruk, péksütemények ízesítője. A datolyát használhatjuk tészták alapanyagaként is, liszt helyett. Ez különösen lisztérzékenyeknek jelenthet alternatívát. Magas cukortartalma miatt fogyasztása diabéteszeseknek nem ajánlott. A magozott datolya hűtőszekrényben hónapokig is eláll. A datolya jellemzői A datolyát nevezik a sivatag kenyerének is, mivel igen magas a cukortartalma, ellenben zsír-, koleszterin- és nátriummentes. Ezáltal kiemelkedő energiaforrás. Bővelkedik fehérjében, ásványi anyagokban és vitaminokban. Megtalálható benne az A, a B, a C és a D vitamin. Ásványi anyagok közül a kalcium, kén, cink, vas, kálium, foszfor, magnézium, mangán, réz forrása. Magas a rosttartalma, támogatja az emésztést. Vértisztító, segíthet májbetegség esetén, támogathatja a légzőszervek működését, és pajzsmirigy alulműködés esetén is jó hatása lehet. Fogyasztásával bőrünknek is jót teszünk, csökkenthetjük a ráncokat. A datolya történeteA datolyának Ázsiá az őshazája, az alma mellett a második gyümölcs, amelyet a Biblia is említ. A datolya a főníciai kereskedők által terjedt el már az ókor során, főleg a mai Libanon területén, emiatt nevezzük főnixpálmának is. A cukor elődjeként, édesítésre használták a konyhában, méz és datolyabor is készült a finom gyümölcsből. Az élet fájának vagy áldott fának is nevezett növényt még a Korán is megemlíti, bizonyítva ezzel, hogy az emberiség történelmében is előkelő szerep jut a datolyának. A datolyapálmának 10-nél több fajtátját ismerjük, de a termése nem mindegyiknek fogyasztható, pl. a Kanári Datolyapálmák termése nem ehető. Európa legnagyobb pálmaerdeje Kréta szigetén van, itt terem a közkedvelt Krétai Datolyapálma. Vegán marcipános datolya ital - rövid recept videó tedd a kosárba most és nézelődj tovább TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRAPinterest táblánkon további aszalványokat találsz ide kattintva Cikkszám: 20208
| Termék ID: | #2778720 |