Bulkshop - Mazsola 500g
0 / 5
0 / 5
A mazsola jellemzőiA mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg. Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Sok káliumot, magnéziumot, vasat és B-komplex vitaminokat, A-vitamint, béta-karotint tartalmaz. Antioxidáns hatása van. A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek. A mazsola önmagában fogyasztva is nagyon finom, de meleg tej mellé a legfinomabb. Csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő gyümölcscukor gyorsan felszívódik. Mazsolával ízesítenek nagyon sokféle süteményt, tortát, töltelékeket, fagylaltokat, pudingokat, zabkását és müzliket. Vannak olyan szőlőfajták, amelyek mag nélküliek, vagy csak egy magjuk van. Ezek a legalkalmasabbak mazsola előállítására. A mazsola készítés legegyszerűbb módja, hogy a szemeket nem szüretelik le a tőkéről, hanem hagyják a tőkán megaszalódni. A másik módja gépi aszalás. Erre a célra is a szőlőszemeket gondosan szüretelik, hogy az apró kis kocsányok ne maradjanak rajtuk. Átmosás és szárítás után aszalógépekkel aszalják. Mazsola termelésben élenjáró országok: Törökország, Görögország, Oroszország, Örményország, Grúzia, Ausztrália, Irán, Kalifornia/USA. Magyarországon a mazsolát a XVI. század óta ismerik. 100 gramm mazsola tápértéke: Energia KJ-ban: 1410 Energia Kcal-ban: 332 Zsír: 0,8g - amelyből telített zsírsav: 0g Szénhidrát: 77,1g - amelyből cukor: 65,4g Fehérje: 2,7g Só:
| Termék ID: | #2778492 |