Fafül gomba 100g
0 / 5
0 / 5
Fafül gomba (szárított fekete gomba) A fafül gombát elsősorban a kínai, különösen a szecsuáni konyha kedveli. A természetben a fák kérgén nő, illetve ott is termesztik. Frissen szedik, majd szárítva tárolják. A szárított fafülgomba színe szürkésfekete. Víz hozzáadására megduzzad, és sötétbarna, fodros szirmok alakját ölti. A fafül gombának semleges íze van. Sajátos, kocsonyás-ropogós állaga miatt kedvelik. Levesekben és más vegyes ételekben, akár salátákban is kitűnően érvényesül. Kiválóan szárítható és fagyasztható. Áztatás-, vagy fagyasztásból való felolvasztás után tökéletes módon visszanyeri eredeti formáját és rugalmasságát. Elkészítési javaslat: Főzze a gombát forró vízben 80 fokon, legalább 10 percig. Ezután öntse le róla a vizet, és mossa át a gombát friss folyó víz alatt fogyasztás előtt. Ne egye nyersen! Száraz helyen tartandó. Receptek fafül gombával Gombás paella RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Cikkszám: 20564
| Termék ID: | #2778614 |