TÓTH ZOLTÁN PINCÉSZETE - TÓTH ZOLTÁN Késői Szüret Hárslevelű 2015 (0, 5l) - italpark
0 / 5
0 / 5
A Tokaj-hegyaljai borvidék híres a késői szüretelésű borok készítéséről. A késői szüretelésű borokat az adott borvidék szokásos szüreti időszaka után szedett szőlőkből készítik, amelyeket október 28-a, Simon-Júdás napja utáni hetekben szüretelnek. A tokaji késői szüretelésű természetesen édes boroknál a must cukortartalma 25 fok, vagy ez feletti. Az aszúnál vagy az édes szamorodninál mégis könnyebb, gyümölcsösebb tételek ezek, és minden évben nagy kérdés, hogy abban az évjáratban sikerül-e palackozni belőlük. Hárslevelű szőlőről A hárslevelű a Kárpát-medencAe őshonos szőlőfajtája. Minőségi fehérborszőlő, hazai elterjedtségét tekintve a kilencedik leggyakoribb fajta. Több magyar borvidéken (Mátrai, Somlói, Egri és a Villányi borvidékeken) termelik, de leginkább a Tokaji borvidék jellemző fajtája, ahol furminttal keverve a Tokaji aszút állítják elő belőle. A Tokaji-hegység északi, szlovákiai részén és Dél-Afrikában szintén termelik. Száraz borként a hárslevelű sűrű, testes, zöldesarany színű, erős fűszer-, virágpor- és virágillatú ital.
Termék ID: | #2715879 |