Élesztő tápanyag Optimum White (uow30)
0 / 5
0 / 5
A gyümölcspálinka aromaintenzitásának és - komplexitásának fokozására A gyümölcscefrét tartósan és komplex módon védik az oxidációtól (nagy glutation tartalom, könnyen oxidálódó és aromaoxidációt okozó fenolok lekötése, nagy mannoprotein tartalom, oxidáció elleni tartós védelem). DÓZIS: Gyümölcscefrékhez ajánlott dózis: 30 g/hl ALKALMAZÁS: Az OPTI-MUM WHITE-ot oldja fel 10 x-es mennyiségű vízben vagy a gyümölcs levében, és ezt követően azonnal keverje a cefréhez. A cefrével alaposan keverje el. A becefrézéskor a savazás és az enzimes kezelés után minél előbb kerüljön a gyümölcshöz, még lehetőleg a fajélesztős beoltás előtt. Az OPTI-MUM WHITE
különleges előállítási technológiájának köszönhetően kimagaslóan nagy glutation-tartalommal rendelkezik. A glutation (antoxidáns tripeptid) leköti a gyümölcsben természetes módon előforduló aromakötő és -semlegesítő orto-kinon vegyületeket.
így inaktíválja ezeket az "aromagyilkos" fenolos anyagokat a cefrében.
természetes élesztő-antioxidáns anyagaival védi a gyümölcsben jelen lévő fajtajelleg okozó aromákat, valamint az erjedés során keletkező észtereket és egyéb aromaanyagokat, ily módon növeli a cefre és ennek következtében a pálinka aromatartalmát.
Komplex aromaoxidáció elleni védelem a magas glutation és mannoprotein tartalom hatására
A magas glutation tartalom inaktíválja az "aromagyilkos" fenolos anyagokat a cefrében
Több illataktív aromaanyag marad a cefrében, így a fajtajelleg és gyümölcsösség erősödik, az aromaanyagok minősége pedig javul a pálinkákban
Oxidációra érzékeny aromatikával rendelkező gyümölcscefréknél különösen fontos a használata
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolja. Eredeti, bontatlan csomagolásban 4 évig eltartható
Termék ID: | #5422362 |