Élesztő tápanyag Uvavital (uu20)
0 / 5
0 / 5
Ajánlott koncentráció nem tápanyaghiányos termés esetén a borminőség javítására: 2x, 3x, 4x10 g/hl több lépésben beadagolva a cukorfogyásnak megfelelően. Növekvő dózis = egyre teltebb, kerekebb borok! MUSTHOZ, CEFRÉHEZ, BORHOZ ADÁS: Közvetlenül az élesztő előtt 10 g/hl. A beoltandó must, vagy cefre egy részében feloldjuk, és a tétellel alaposan elkeverjük. Az UVAVITAL után egy menetben az élesztőt is a tételhez keverjük. Ha erjedés közben illat-, vagy szaghiba jelenik meg az erjedendő tételben, adjunk hozzá ismét 10 g/hl UVAVITAL-t. Ha a bort még teltebbé akarjuk tenni 1/3-os cukorfogyásnál is adjunk hozzá 10 g/hl UVAVITAL-t. Az utóerjedési fázisban (20-50 g/l cukortartalom között) szintén 10 g/hl-t adagoljunk az UVAVITAL-ból. Előnyei:
Csökkenti az erjedés során keletkező kénessavlekötő anyagok mennyiségét (kisebb kénessavigény, jobb szabadkénessav-megtartó képesség)
Komplexebbé teszi a boraromát (több szekunder aromaanyag)
Növeli a gyümölcsösséget (hatására nő az acetátészterek mennyisége = gyümölcsösség)
A bor teltebb lesz, jobban kitölti a szájat, és harmonikusabb ízérzetet ad
Stabilizálja a primer aromaanyagokat és a színanyagokat (glükánok és mannoproteinek hatása) Kevesebb illósav képződik (0,05-0,1 g/literrel)
Tisztább lesz a bor
ÖSSZETÉTELE:
Vitaminok (tiamin, biotin, niacin, Ca-pantotenát, folsav stb. ),
aminosavak (arginin is), peptidek, polipeptidek, proteinek, ionos nitrogén,
mikroelemek,
szterolok, telítetlen zsírsavak
oxigénfixáló anyagok,
inaktív élesztősejtfal (méreganyagok lekötése, teltségérzet fokozás)
TÁROLÁS: Száraz, hűvös helyen. Minőség megõrzési idõ: 36 hónap.
Termék ID: | #5422178 |