Fajélsztő Uvaferm 228 (u22820)

     0 / 5


Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

Aromatikus gyümölcspálinkák és párlatok, fehér borok erjesztésére DÓZIS: 20-30 g/hl must/cefre. Penészes rothadt gyümölcs esetén 30 g/hl MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS: Rehidratáció és akklimatizáció után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt 10 x-es mennyiségű (azaz 20 g élesztő 200 ml víz) 35-40 °C (max. 40 °C) hőmérsékletű klórmentes ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után, ha az élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklet-különbsége 10 °C-nál kisebb, akkor beoltás, ha 10 °C-nál nagyobb, akkor az élesztőt folyamatos cefrelé bekeveréssel egy vagy két 5 perces lépésben szoktatjuk a hőmérséklet- különbséghez, majd a rehidratált és akklimatizált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. A rehidratálás és szoktatás teljes ideje nem haladhatja meg a 45 percet. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el! Pálinkacefrék erjesztésére kiválóan alkalmas élesztő. Növeli az illatosgyümölcsök párlatainak fajtajellegét. Az élesztő igen erős aromafelszabadító hatású (β- glükozidáz aktivitás). Felszabadítja a gyümölcsben cukrokhoz kötött állapotban található, érzékszervileg inaktív, párlatbaát nem desztillálható aromaanyagokat (pl. terpénalkoholok), amik ezáltal illataktívváés átdesztillálhatóvá válnak. Így fokozva a pálinka fajtaaromáját, aromaintenzitását. Ajánlott bogyós gyümölcsök, meggy, cseresznye (kevésbé habzik), muskotály szőlők, vilmoskörte, birsalma, sárgabarack (nem teljesen érett) erjesztésére. Illatos, fajtajelleges gyümölcsök párlatainak gyümölcsre jellemző illat- és ízfokozására. Bogyós gyümölcsök (málna, szeder, szamóca, feketeribizli, áfonya, csipke), meggy, cseresznye, muskotály szőlők, vilmoskörte, birsalma, sárgabarack (teljes érés előtti állapotú) Fehér és pezsgőalapborok készítéséhez Alkoholtolerancia: 15 v/v% Optimális erjesztési hőmérséklet tartomány: 15-20 °C Az Uvaferm 228 már 6-7 °C foktól erjeszt Nem képez habot Közepes nitrogén-tápanyagigény. Megfelelő tápanyag-ellátottság mellett kiváló erjedési eredmények. Közepes LAG-fázis, moderált erjedési sebesség Normál körülmények között nincs H2S termelés Alacsony SO2 képzés Normál körülmények között jó SO2 tolerancia A vákuumcsomagolt UVAFERM élesztő száraz, hűvös (5-15 °C) helyen tárolva 48 hónapig garantáltan megfelelő aktivitású marad. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!

Azonosítók
Termék ID: #5423812
0

Értékelés írása hamarosan...

Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek