Fajélsztő Uvaferm PM (upm20)
0 / 5
0 / 5
Hideg cefrék erjesztéséhez, elakadt erjedések újraindításához, borkülönlegességekhez, pezsgőerjesztéshez DÓZIS: 20-30 g/hl must/cefre MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS: Rehidratáció és akklimatizáció után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt 10 x-es mennyiségű (azaz 20 g élesztő 200 ml víz) 35-40 °C (max. 40 °C) hőmérsékletű klórmentes ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után, ha az élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklet-különbsége 10 °C-nál kisebb, akkor beoltás, ha 10 °C-nál nagyobb, akkor az élesztőt folyamatos cefrelé bekeveréssel egy vagy két 5 perces lépésben szoktatjuk a hőmérséklet-különbséghez, majd a rehidratált és akklimatizált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. A rehidratálás és szoktatás teljes ideje nem haladhatja meg a 45 percet. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el! Hideg cefrék erjesztéséhez, elakadt erjedések újraindításához Saccharomyces cerevisiae Alkoholtolerancia: 17 v/v% Erjesztés már 6 °C-tól Alacsony SO2 képzés Killer-aktív A vákuumcsomagolt UVAFERM élesztő száraz, hűvös (5-15 °C) helyen tárolva 48 hónapig garantáltan megfelelő aktivitású marad. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!
Termék ID: | #5423276 |