Fokoló Must és Cefre /cukorfokoló/ 0-30
0 / 5
0 / 5
Must és Cefre fokoló /cukorfokoló/ 0-30 A must és cefre cukorfokának megállapítására alkalmas fokoló. Teljes hossza: 20 cm Előnyei: A folyadék hőmérsékletét beállítjuk 20 ºC- ra, majd megfelelő méretű mérőhengerbe / fokoló hengerbe töltjük. A folyadékoszlop minimum magassága a fokoló hosszától, legalább 2 cm-el legyen hosszabb. A fokolót a folyadékba helyezzük, ügyelve arra, hogy szabadon lebegjen. A leolvasás szemmagasságban történjen, a mérő nyugalmi állapotában. Ezután a folyadék felszínén elhelyezkedő vonal a helyes érték. Mérés után a fokolóra tapadt folyadékot tiszta vízzel mossuk le. A fokoló hiteles mérésre nem alkalmas! A cefre és mustfokmérő alkalmas különböző gyümölcsökből készült folyadékok cukorfokának mérésére. A kiforrt cefrének 0 fok körüli értéket kell mutatni. Ha pontosan 20 Celsius fokon 0 értéket mutat, akkor az azt jelenti, hogy a cefre jól kiforrt és nincsen benne cukor. A cefrefokoló csak a cukrozatlan cefrénél mutat pontos értéket. A cefre várható szeszhozama minden gyümölcsnél a cukortartalomtól függ.
Termék ID: | #5423387 |