Labornite - Főzz Pálinkát Egyszerűen kézikönyv - gazdauzlet
0 / 5
0 / 5
Főzz Pálinkát Egyszerűen A könyv, ami megtanít az ÚJ modell szerinti pálinka készítésre és megmutatja, hogy mit csinálnak jól a versenygyőztes pálinkák mesterei. A munkafüzet rámutat a precíz pálinkafőzés ideológiájára kezdve az alapoktól, a gyümölcs ellenőrzésén, a cefrézésen, a pektinbontók és az élesztők alkalmazásán, a pálinkafőzésen és a szeszfok beállításán keresztül, egészen a pálinka pihentetéséig. A kézikönyv tanulsága véleményem szerint abban is rejlik, hogy felhívja a pálinkafőzők figyelmét a pálinka hibáira, és azok kezelési módjára. Kiváló, hasznos és praktikus tudást biztosít a kezdő és a tapasztalt pálinkakészítők számára. A könyvnek köszönhetően elsajátított tudás gyakorlati alkalmazásával minőségesebb, ízletesebb pálinkát lehet készíteni. Raffai Attila a zentai Szent Miklós Pálinka Lovagrend tagja Lépésről-lépésre segítséget nyújtó útmutatót és kivitelezési terveket. A pálinkafőzés sem bonyolultabb mint összeszerelni egy IKEA-ban vásárolt bútort, legalábbis ha van hozzá egy részletes útmutatód! Részletes Tartalomjegyzék:
0. lépés – Alapanyag előkészítése
1. lépés – Gyümölcs minőségellenőrzése
2. lépés – Cefre savazása pH mérővel
3. lépés – Pektinbontó alkalmazása
4. lépés – Élesztővel való beoltás
5. lépés – Élesztőtápsó hozzáadása
6. lépés – Cefre erjesztése
7. lépés – Pálinkafőzés – a cefre lepárlása
8. lépés – A pálinka szeszfokának beállítása
9. lépés – A pálinka pihentetése és érlelése
10. lépésre reméljük nem lesz szükség / A pálinka hibáinak a kijavítása /
Termék ID: | #5423726 |
Wsfind Kategória: | 1445 |