BiOrganik - Bio kukoricadara - 500 g (gluténmentes)
0 / 5
0 / 5
Bio és gluténmentes kukoricadara, mely rostokban gazdag alapanyagként többféle ételhez használható. A kukoricadara a kukorica magjának lisztnél durvább őrleménye, amelyből leggyakrabban kását, puliszkát és polentát készítenek. Semleges ízű így fűszerezéstől függően édes és sós ételekhez gluténérzékenyek számára is ajánlható. A kukorica Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok változatos módon hasznosították az étkezéseik során. Jótékony hatásai:
a kukoricadara főképp szénhidrátban (keményítőben) gazdag
jelentős mennyiségű fehérjét is tartalmaz, ezért növényi fehérjeként mindenképpen érdemes az étrendbe iktatni
magas rosttartalma segít a székrekedéses panaszok enyhítésében
B-vitamin tartalma is említésre méltó
Felhasználása: A kukoricadara semleges íze miatt édes és sós ételekhez is használható. Legismertebb felhasználási módja a puliszka, melyet főképp az erdélyi konyhában túróval és tejföllel fogyasztanak. Polentaként az olasz gasztronómiában vált ismertté, tejtermékekkel és zöldségekkel önálló fogásként, vagy önmagában köretként is gyakran tálalják húsos ételek mellé. Elkészítése: A kukoricadarához bőségesen kell vízet vagy más folyadékot adni. Általános arány 1 bögre=250 ml kukoricadarához 3 bögre folyadék. Ha folyékonyabb állagot szeretnél akkor kevergetés közben még önthetsz hozzá. A kukoricadara 5-10 perc alatt megfő - mennyiségtől függően - fontos, hogy főzés közben folyamatosan kevergesd. Összetevők: kukorica* * Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból származó bio termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Száraz, hűvös helyen tartandó
Termék ID: | #2703698 |
EAN kód: | 5999559310669 |
Címkék: | gluténmentes |
Kiszerelés: | 500 g |
Öko cimkék: | Bio, Vegán |
POLC: | 1A06e(5) |
Várható beérkezés: | 5-7 munkanap |