Sugars of the World - Barna nádcukor 1 kg
0 / 5
0 / 5
A nádcukor jellemzői A nádcukor íze igencsak eltér a fehér cukor ízétől, kellemesen karamellás és a hagyományos kristálycukor helyettesítésre is használható. Felhasználhatjuk süteményekhez, teákhoz, befőzéshez és olyan ételekhez, amelyek eredetileg fehér cukorral is készíthetők. A cukornádat már az ókorban is termesztették és az óta is sok trópusi országban termesztik ma is. Maga a növény egy nádféle, magassága elérheti a 2-4 métert is. Vadon ma már nem található meg, de nagyüzemben termesztik például Dél- Amerikában, Kelet-Indiában, és néhány trópusi területen. Régen még rabszolgák, majd munkások dolgoztak az ültetvényeken, ma már többnyire géppel végzik a betakarítást. A cukornád aratása mindig a növény virágzása előtt történik, mert ilyenkor a legmagasabb a cukortartalma. A levágott cukornádból sajtolással, centrifugálással és szárítással nyerik ki a nádcukrot. A cukornád feldolgozása kíméletes és környezetbarát, melynek során semmilyen mesterséges eljárást nem alkalmaznak. A nádcukrot ne keverjük össze a barna cukorral, mert a barna cukor is cukorrépából készül, melasszal színezve. 100 gramm nádcukor tápértéke: kcal: 399 fehérje: 0,2 g szénhidrát: 99,4 g zsír: 0 gReceptek nádcukorral Eperdzsem Zabpehelyalapú nutellaszelet 15 perces gesztenyekeksz Zabfalatok Alma- vagy más gyümölcsleves Sütőben sült kürtőskalács Aranygaluska banánvirágpudinggal Csokis keksz sütés nélkül Sütőtökös csokoládés puding Egyszerű zabmuffin mangókrémmel Fekete rizspuding Diótorta Feketebab-gombócok rong> Sportszele t nádcukorból házilag Hozzávalók:- 50 dkg darált háztartási keksz - 25 dkg vaj - 2 dl tej - 20 dkg nádcukor - 3 ek cukrozatlan kakaó por - 1 csomag vaníliás cukor A tetejére - 15 dkg étcsokoládé - 1 ek napraforgó olajElkészítés: Keverjük össze a darált kekszet a kakaó porral és a vaníliás cukorral, közben melegítsük fel a tejet a vajjal és a cukorral, amíg a cukor felolvad. Adjuk hozzá a kekszes keveréket, és gyúrjuk jól össze. Egyengessük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe és tegyük hűvös helyre néhány órára. A vízgőz felett felolvasztott étcsokoládéval keverjük el az olajat és vonjuk be vele a tészta tetejét. A csokimáz megszilárdulása után szeletelhetjük. RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA Cikkszám: 20194
Termék ID: | #2703739 |
Tömeg: | 1000 g |