Bialetti - Preziosa 350 ml (3160)
5 / 5
5 / 5
Bialetti Preziosa egy elegáns és modern French Press a Bialettitől. Ezzel az eszközzel egyszerűen készíthető aromás és ízletes kávé. Back to School ajánlatunkban a French Press mellé ajándékba adunk egy csomag frissító menta teát (az ajándékot is a kosárba kell helyezni). A french press egy olyan dugattyús kávéfőző, amely már sok éve a közkedvelt kávékészítési eszközök közé tartozik, és a legegyszerűbb módja a minőségi, hagyományos kávé készítésének. H asználata nagyon egyszerű, sem áramra, sem filterpapírra nincs hozzá szükség, ráadásul könnyen tisztítható. Mivel a french press szűrője a filterpapírral ellentétben nem szűri ki a kávéolajokat, az így készült kávé teljes íze megmarad. A boroszilikát üvegből és a 18/10 rozsdamentes acélból készült készülék mosogatógépben tisztítható. A French Press egy sok oldalú eszköz, amely használható tejhabosításra és Cold Brew, azaza hideg áztatásos kávé készítésre is. Kapacitása: 350 ml Kávékészítés French Press-el: Készítési arány: 350 ml vízhez (3 adag): 23-27 gramm őrlemény szükséges.
Tegyünk a vizet a vízforralóba és kapcsoljuk be.
Mérjünk ki a mennyiséghez szükséges kávébab adagot (60-70g / 1 liter arányhoz viszonyítva)
Állítsuk be az őrlőt (ha még nincs meg a rutinunk, akkor javasolt néhány szem kávébabot leőrölni és megvizsgálni a szemcseméretet), az ajánlott szemcseméret: durva – tengeri só méretű.
Őröljük le kávészemeket, majd az őrlemény mennyiségét ellenőrizzük a mérlegen.
Ha a víz felforrt, hagyjuk kicsit visszahűlni. Ha van otthon termométer vagy étel hőmérő, akkor érdemes kontrollálni a víz hőfokot. Az áztatáshoz 90-92 fokos víz szükséges.
Melegítsük elő a French Press-t forró vízzel, majd öntsük ki a vizet.
Töltsük bele a kávét a French Press-be
Tegyük a French Press-t a mérlegre és tárázzuk le
Öntsük fel a kávét 90-92 fokos vízzel, a vizet körkörös mozdulatokkal egyenletesen, lassan adagoljuk.
Ezután indítsunk el a stoppert és hagyjuk 4 percig ázni a kávészemeket
A 4. perc után fogjunk egy kanalat és finoman keverjük meg a kávé felszínét
A felszínen maradó darabokat és a habot távolítsuk el
Helyezzük a szűrőt a French Press tetejére és nyomjuk le a dugattyút amíg el nem éri a kávé felszínét. Itt álljunk meg és ne nyomjuk tovább.
Hagyjuk további 5-8 percig ázni az őrleményt
Elkészült a remek ital, töltsük ki pohárba (a dugattyút ekkor sem kell lenyomni)
Termék ID: | #3473669 |
Kapacitás: | 2 csésze |
Kiöntő anyaga: | Üveg |