Nyírfacukor - kg
4 / 5
4 / 5
Gyártó: Modell: Nyírfacukor 1 kg Leírás: A Nyírfacukor ugyanúgy néz ki és ugyanúgy használható, mint a hagyományos kristálycukor, ugyanakkor mintegy 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz. Számos, szervezetre gyakorolt jótékony hatása van:
nem hizlal,
nem savasítja a szervezetet,
nem táplálja a baktériumokat, gombákat,
segíti az emésztést, nem rontja a fogakat,
nem szükséges inzulin a lebontásához,
cukorbetegek, fogyókúrázók, terhességi diabéteszben, csontritkulásban szenvedők, valamint fogszuvasodással küzdő gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják.
Glikémiás indexe rendkívül alacsony, a hagyományos kristálycukor 68-as értékéhez képest mindösszesen 7 I. Diabéteszesek figyelmébe
Glikémiás index: 7
Alacsonyan tartja és stabilizálja a vércukorszintet
Csökkentheti a test inzulinszükségletét
II. Testsúly kontroll, súlycsökkentés nyírfacukorral
40%-kal kevesebb kalória, 75%-kal kevesebb szénhidrát, mint a finomított cukorban
Étvágycsökkentő, késlelteti az éhségérzetet
Elősegíti az emésztési folyamatokat
Kismamák és anyukák fokozott figyelmébe! A terhesség során fellépő vércukor ingadozást jól stabilizálja III. Nyírfacukorral a fogszuvasodás ellen
A szájban lévő baktériumok a nyírfacukrot nem tudják lebontani, így nem termelődik sav a bontási folyamatban. Mig a hagyományos cukor kedvező táptalajt biztosít a baktériumoknak a nyírfacukor hatásmechanizmusa pontosan az ellenkezője akár lefekvés előtt is lehet fogyasztani.
Csökkenti a lepedékképződést
Segíti az ásványok visszaépülését a fogzománcba
Gátolja a szuvasodást a már kikezdett fogzománcon is
Lassítja a fogkőképződést
Az anyukák nyírfacukor használata késlelteti és csökkenti a baktériumok átvitelét a gyermekekre.
A nyírfacukor felhasználása: A nyírfacukrot pontosan ugyanúgy kell használni, mint a finomított kristálycukrot. Édesítő ereje a hagyományos cukoréhoz képest 1:1. Mellék és utóíze nincs. A nyírfacukrot ajánljuk hideg-meleg ételek, italok készítésénél, receptjeink bármi fajta megváltoztatása nélkül. Használhatjuk sütemények, torták, főtt és sült ételek, desszertek, fagylaltok, likőrök édesítésére. Jegyezzük azonban meg, hogy antibakteriális hatásánál fogva nem nyújt táptalajt a gombaféléknek, így nem alkalmas élesztővel készült ételek, mint például kelt tészták készítésére. Javasolt a 4-5 hetes hozzászoktatási időszak, mialatt a hagyományos cukorról fokozatosan térünk át a nyírfacukorra. Az emésztést gyorsító hatása miatt nagy adagban fogyasztva hasmenést okozhat. A hashajtó hatás küszöbértéke felnőtteknél 150 g, gyermekek esetében 40 g. A nyírfacukor korlátlan mennyiségben is biztonságosan fogyasztható, káros mellékhatása nincs. A nyírfacukor, csakúgy mint a csokoládé, kutyák és más háziállatok számára nem adható. Az egészséges és tudatos táplálkozás részeként a cukor helyettesítésére, elhagyására egyszerű, jó ízű, természetes és biztonságos megoldást nyújt.
Termék ID: | #2704384 |