Sajt és sörkóstoló
0 / 5
0 / 5
Korábban a bor uralta a fine dining világát, azonban mára egy új, formálódó sörkultúra korát éljük, amiben kézműves sörök ostromolják a gasztronómiában a bor köré épült kultuszkört. Itt az ideje, hogy bebizonyítsuk, hogy bizony egy sajtlakomán is jelentős szerepe van a sörnek! Igazi, boldog sajtkészítőktől tudhatsz meg mindent a kóstolóban fogyasztott sajtfajtákról, hallhatod hogyan készítik, vagy hogyan használják fel őket és természetesen azt, hogy melyik kisüzemi sör passzol hozzá a legjobban! A Magyar Sajtkészítők Egyesületének segítségével kiskereskedelemben szinte nem is kapható hazai sajtkülönlegességeket hoznak el Nektek - a kóstolósor az ismert keménysajtoktól a krémsajtokon át ez érett gorgonzoláig tart! Előadónk Tim Zoltán, a Magyar Sajtkészítők Egyesületének sajtbírálatért felelős elnökségi tagja, aki évek óta lelkesen ízeli és készíti a legjobb sajtokat, illetve Kocsis Dani akit már jól ismerhettek a FIRST színeiben. Ahogy a hétköznapokban sem elégszenek meg a sörfőzdében a szokványos sörök készítésével, úgy ezen a kóstolón is a különlegességre törekszenek. Alaptételeik mellett a kóstolósorban szerepel már savanyított, gyümölcsös, fekete és belga típusú sör is. Ezek a párosítások nemcsak ad-hoc születnek. Hosszas kóstolások előzik meg egy-egy tételsor kialakítását, melyen a főzdében dolgozó sörrajongók és az Egyesület sajtbírái fésülik össze gondolataikat, érzéseiket.
Termék ID: | #3062 |