Bulkshop - Tökmagolaj hidegen sajtolt 0, 25liter
0 / 5
0 / 5
A tökmagolajról bővebben A tökmagolajat a héj nélküli magból hidegen sajtolással készítik. Fontos tényező, hogy nem alkalmaznak hőkezelést, így megmarad az olaj vitamin és ásványi anyag tartalma. A tökmagolaj kedvező tulajdonságai - A hidegen sajtolt tökmagolaj nagyon sok telítetlen zsírsavat tartalmaz. - Az alábbi vitaminok találhatók benne: E, B1, B2, B6, A, C, D vitamin. - A következő ásványi anyagokat tartalmazza: foszfát, nátrium, kalcium, magnézium, szelén, vas, cink, réz, mangán. - Sok benne az antioxidáns, így véd a szabad gyökök káros hatásaitól. A tökről általábanA tökfélék általában Észak-Amerika déli részéről, Közép-Amerikából, a trópusokról származnak. Régebben a tököt fontos növényként tartották számon, mert E- és C-vitamin forrás, rengeteg benne a magnézium és a kálium, ugyanakkor antioxidánsokban is bővelkedik. Kicsi a zsírtartalma, és kalóriában is szegény. A benne rejlő tökmagok olajban, lecitinben, enzimekben gazdagok, így csökkentik a koleszterint, továbbá hashajtó és féregűző hatással is rendelkeznek. A tökmag cinket, magnéziumot és foszfort is tartalmaz. Felbontás után napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Száraz, hűvös helyen tartandó. Nyomokban mandulát, szezámmagot, diót tartalmazhat! 100 gramm tökmagolaj tápértéke: Energia KJ-ban: 3600 Energia Kcal-ban: 860 Zsír: 80g - amelyből telített zsírsav: 15g Szénhidrát: 0g - amelyből cukor: 0g Fehérje: 0 Só: 0g Receptek tökmagolajjal Tökmagkrém Tökmagkrémes és vegazsíros kenyér Tökmagkrém Hozzávalók: - 1 bögre tökmag - 3 evőkanál tökmagolaj - 2-3 gerezd fokhagyma - fél citrom leve - só Elkészítés: Ha a tökmagot szárazon kissé megpirítjuk, jobban érvényesül az íze. A szárazon megpirított, majd ledarált tökmagot botmixerrel pépesítsük és keverjük bele a többi hozzávalót. Ha még krémesebbre szeretnénk, akkor kevés vizet is tegyünk bele. RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA Cikkszám: 20222
Termék ID: | #2707724 |