HARIO - TCA-2

     0 / 5


Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

A szifonos technológia garantálja a valódi élményt már kávékészítés közben is. A kávés szifon (más néven: lombik, vacuum pot) működése: 1. - A gumitömítéssel zárt alsó üveg lombikból az alulról melegített víz a gőz hatására a szifoncsövön keresztül a felső üveg edénybe áramlik. 2. - A felső üveg edényben a frissen őrölt kávé kivonatolódik: kioldódnak az értékes szín-, íz-, illat-anyagok. Az áztatási időt mi szabályozzuk. 3. - Amikor az alsó üveg lombik alatt eloltjuk a lángot, az hirtelen hűlni kezd, ezért a benne felhalmozódott vízgőz összehúzódik. Vákuum keletkezik, ami a felső részből a szűrőn át visszaszívja alulra a kész kávét. Az alkalmazott őrlemény-mennyiség és -finomság, az adagolási mód és az áztatási idő változtatásával különböző kávéminőségeket hozhatunk létre. A kávékészítő szifon elterjedt technológiának számított a XX. század első felében. Észak-Amerikában és Európában több tucat háztartási eszközgyártó kínálatában szerepelt (Cona, Cory, General Electric, Nicro, Silex, Sunbeam... ). Az 1950-es évektől folyamatosan szorult ki az otthoni kávés eszközök közül. A tűzhelyen használható gőznyomásos (mokka) és egyéb kávéfőzők olcsóbbak és kevésbé sérülékenyek, az elektromos filter- és (később elterjedő) eszpresszógépek pedig jóval kényelmesebbek voltak. A kávészifon eltűnt a polcokról, csak néhány üzem folytatta a gyártást. E technológia számára az újjászületést az utóbbi évtizedekben lezajlott amerikai-angolszász kávés „forradalom hozta el. A 90-es években előbb az espresso alapú italok értek el sikereket a fogyasztók között, de a 2000-es évektől egyre inkább megjelent az igény az alternatív, különleges kávés technológiákra. Ennek oka, hogy az espresso-val csak nemrégen megismerkedő kávékultúrák profi baristái és az elhivatott otthoni kávékészítők szembesültek saját korábbi kávékészítési és -fogyasztási szokásaikkal. Az espresso a csészeminőség ("cup quality") új szintjét valósította meg, ezzel új elvárásokat hívott életre. Elkezdték újraértékelni az eddigi, bejáratott és megszokott gyakorlatokat. Rájöttek, hogy a csészeminőség egyik fontos tényezője az adagonkénti készítés. A nagyüzemi vagy irodai filterfőzőkben túl sok kávéőrleményen túl sok víz áramlik át és ez túlkivonatolást eredményez. Keresni kezdték az 1-2 adagos kávés eszközöket. A rég elfeledett, vagy már alig-alig használt módszerekkel (szifon, karlsbadi kanna, porcelán cup dripper) kísérletezni kezdtek, és hamar rájöttek, hogy kiváló kávék készítésére alkalmasak. Ezek a technológiák mára a különleges kávéminőséget kínáló kávézók pultjának szerves részét képezik (Brew Bar). Japánban a híres Hario (a márkanév jelentése – "az üveg királya") gyár hosszú évtizedek óta töretlenül élteti a szifonos kávékészítés kultuszát. Ennél a technológiánál a biztonság és a termékminőség szempontjából egyaránt kulcsfontosságú a kifinomult, precíz üvegmegmunkálás, amit a gyártó tapasztalata és a márka megkérdőjelezhetetlen, nemzetközi elismertsége garantál. Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt. hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

Azonosítók
Termék ID: #3475163
Jellemzők
Kapacitás: 2 csésze
Kiöntő anyaga: Üveg
Típus: Kézi
Tömeg: 1 kg
0

Értékelés írása hamarosan...

Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek