HARIO - V60 (VDPC-02CP)

     0 / 5


Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

A V60 Dripper különleges minőségű filterkávék készítéséhez alkalmas eszköz. Használata rendkívül egyszerű, pár perc alatt egy igazán izgalmas, aromákban gazdag forró kávét tudunk készíteni. A papírfilterbe helyezett őrleményt forró vízzel öntjük le, amiből szép lassan a V60 alá helyezett eszközbe csepeg le a kávé. · Kúp alakú kialakításának köszönhetően az őrlemény ideális vastagságú réteget alkot. Az őrlemény felületére körkörösen öntött víz minden oldalról a középpont felé áramlik, javul az őrlemény extrakciója, így gazdagabbá teszi a kávé ízét. · A speciális bordázatba a HARIO papírfilter (a perforáció mentén történő behajtása után) tökéletesen illeszkedik a tölcsérbe. Előáztatáskor ezekre a bordázatokra tapad a filter, ami ezáltal nem hajlik, mozdul el. · Kényelmes, praktikus használat. Kávékészítés után a filter a használt kávéval együtt egy mozdulattal kiemelhető, ezért a tölcsér mosogatást nem igényel. Csak egy gyors öblítést. A V60 Dripper részei: - HARIO V60 dripper (tölcsér) - műanyag adagolókanál (8-12g) A V60 Dripper használata: 1. ) Melegítsünk tisztított, lágyított vizet. Eközben… 2. ) A V60 tölcsért (dripper) helyezzük rá közvetlenül vagy drip station segítségével egy megfelelő űrtartalmú pohárra, kiöntőre, csészére. 3. ) Majd tegyük rá az egészet egy (gramm pontossággal mérő) mérlegre. 4. ) Egy papírfilternek hajtsuk be a perforált szélét éshelyezzük szétnyitva a tölcsérbe. 5. ) A forró (kb. 80-90°C hőfokú) vízből körkörös mozdulatokkal öntsünk a tölcsérbe annyit, hogy a papír jó alaposan átázzon. Ez azért fontos, mert a papír ilyenkor megszívja magát a lehetséges maximális vízmennyiséggel, így a kávé átszűrésekor a lehető legkevesebb értékes anyagot fogja meg. Legalább annyi vizet öntsünk a filterre, hogy az rátapadjon a tölcsér belsejére, annak mintázata ilyenkor „átüt a papíron. Vegyük figyelembe, hogy az átfolyó víz a csészénket-poharunkat is előmelegíti. 6. ) Kávé: Lehetőség szerint világosabb pörkölésű, 100% arabika (filter-keverék vagy Single Origin) kávét használjunk. 7. ) Őröljünk frissen, az eszpresszó finomságnál láthatóan és érezhetően szemcsésebbre. Az egységes őrlemény csak őrlőtárcsás őrlőkkel érhető el. 8. ) Fontos! A pohárban / kiöntőben / csészében lévő vizetöntsük ki! 9. ) A mérleget tarázzuk. 10. ) Kávé adagolás: 17-20 g őrleményt óvatosan szórjunk a papírfilter aljába. 11. ) Víz: 80-95 °C-os vízből - 300 gr. A tapasztalatok alapján ez a kávé/víz arány (1:15-18) jó csészeminőséghez vezet. Természetesen kísérletezni szabad, sőt javasolt! 12. ) Annyi vizet öntsünk (kis, körkörös mozdulattal) a filter közepébe, a kávéőrleményre, hogy az átnedvesedjen. Ügyeljünk arra, hogy a víz közvetlenül ne érintse a papírt, mert a papír elvezeti a vizet a kávé mellett-alatt. Ehhez az előáztatáshoz és a későbbi felöntésekhez „hattyúnyakú kiöntőt (pl. : Hario Buono) használjunk. Csak így tudjuk tökéletesen kontrollálni a víz áramlását. 13. ) Várjunk kb. 30 mp-et. Ez idő alatt az őrlemény megszívja magát, kicsit felhabosodik a felszíne. 14. ) Az előáztatás leteltével folytathatjuk a feltöltést lassú, a középponttól kifelé majd vissza a középpont felé haladókörkörös mozdulatokkal – spirálban, „csigavonalbanhaladva. Annyi vízzel öntsük fel a kávéőrleményt, hogy két-három ujjnyi vízréteg lepje el. 15. ) A vízzel felöntött kávéőrleményt keverje meg, hogy minden kávészemcse egyszerre egységesen kivonatolódjon. 16. ) Ezután szakaszosan folytassuk, kis egységekben töltsük fel a vizet. Törekedve arra, hogy a kávéőrleményen a víz szintje állandó (két-három ujjnyi) maradjon, azaz kb. olyan tempóban öntsük fel, ahogy lecsepeg. Közben arra is vigyázzunk, hogy a víz ne hűljön ki. 17. ) Ha minden jól megy, (az előáztatási időt nem számítva) akávé nagyjából 3 perc alatt fog lecsepegni. Tippek: - A víz mennyiségét és hőfokát, az őrlemény finomságát és mennyiségét később kedvünk és a használt alapanyag tulajdonságai szerint változtatgathatjuk attól függően, hogy mennyire szeretnénk lazább vagy sűrűbb italt kapni. (pl. : Ha valamivel kevesebb kávét szeretnénk készíteni, javasolt arány: 13 g kávé / 225 gr víz. Ebben esetben mindenképpen finomítsunk az őrleményen. ) - Ha a készítés után pihentetjük, levegőzetjük 1-2 percig a kávét, aromái kibomlanak, így sokkal gazdagabb ízélményben lesz részünk. - Ha rögtön ízesíteni is szeretnénk, közvetlenül az őrlemény előáztatása előtt az előmelegített, de már üres pohárba, csészébe töltsünk ízlés szerint (10-20ml) ízesítő cukorszirupot, kevés nádcukrot vagy akár tejet, kávétejszínt. Ha valamilyen ízesítést alkalmazunk, a lecsepegett kávét mindenképpen keverjük össze. A V60 használatához megfelelő méretű és alakú papírfilter szükséges, amit a doboz nem tartalmaz. Erről a termékről még nem érkezett vélemény. ÍRJA MEG VÉLEMÉNYÉTAz Ön neve: Az Ön véleménye: Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!Értékelés: Rossz KitűnőTovább

Azonosítók
Termék ID: #3475145
Jellemzők
Kapacitás: 1 csésze
Kiöntő anyaga: Fém
Típus: Kézi
0

Értékelés írása hamarosan...

Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek