Bulk Shop - zatar fűszerkeverék 50g

     0 / 5


Értékesítők Leírás Paraméterek Értékelés

Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

Zatar fűszerkeverék A zatar fűszerkeverék a közel-keleti és arab konyha egyik jellegzetes fűszerkeveréke. Összetevői szezámmag, kakukkfű, oregánó, sumac (ejtsd: szumák) . A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült. A sokféle változata létezik, melyek valamelyest különböző ízvilágot képviselnek. A szinte kötelező szezámmagnak és oregánónak köszönhetően egyszerre friss és diós jellegű ízeket kölcsönöz az ételnek, letagadhatatlanná téve keleti-mediterrán származását. A zatar konyhai felhasználása A zatar fűszerkeveréket felhasználhatjuk sokféle étel ízesítésére, amelyeknél a közel-keleties ízvilágot szeretnénk kihangsúlyozni. Ajánljuk fő ételekhez, levesekhez, salátákhoz, hideg tálakhoz. Gyakorlatilag bármire rászórhatjuk: paradicsomra, avokádóra, kenyérre, lángosra, mártásra, sült krumplira; széles körűen felhasználható. Ha a zatar fűszerkeverékkel ízesítünk, más fűszerekre általában nincs is szükség, mivel a fűszerkeverék sok esetben önmagában is megállja a helyét. Ettől függetlenül, ízlésünk szerint, társíthatjuk fokhagymával, friss zöld fűszerekkel, citrommal, pirított magvakkal vagy akár chili pehellyel. A zatar fűszerkeverék sajátságos ízvilágát még jobban előhozhatjuk, ha olajon vagy növényi vajon pirítjuk. Hevítsük fel egy kis serpenyőben az olajat vagy zsírt, majd vegyük le a tűzhelyről, és keverjük el a zatar fűszerkeverékkel. Csepegtessük például pirított kenyérre. Mi az a sumacA sumac egy fűszer, mely a magyar konyhában még nem honosodott meg. A szömörcék családjába tartozik; a görög és a török konyhán kívül a közel-keleti gasztronómia is előszeretettel használja. A sumac aromás illatú fűszer. Íze savanyú, kicsit gyümölcsös és - citrusokra emlékeztetően - fanyar. A sumac ennek a fanyarságnak köszönhetően kihozza az ételek ízét, felerősítve a többi fűszer aromáját. A sumac igazi tartópillére a zatar nevű fűszerkeveréknek, ami az arab világban igazi alap már az egyiptomi idők óta. A zatart serkentőszerként is használják, vizsgák előtt lehet érdemes ezzel a fűszerkeverékkel megszórt kenyeret, pitát fogyasztani. Kenyér készítése zatar fűszerkeverékkelZatar lapos kenyér készítése4 fő részére Hozzávalók 300g finomliszt 75 ml extra szűz olívaolaj 150 ml meleg víz 2 teáskanál élesztő por 1 teáskanál himalája só 3 evőkanál zatar fűszerkeverék 5 evőkanál extra szűz olívaolaj Elkészítése Keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót. A közepén formázzunk egy kis lyukat és öntsük bele a 75 ml olívaolajat és a meleg vizet. A tésztát dolgozzuk össze a folyadékkal, amíg egy nem ragadós tészta masszát kapunk. Takarjuk le az edényt, és tegyük egy meleg helyre legalább fél órára, amíg a tészta a duplájára nem dagad. A tésztát tegyük egy liszttel megszórt felületre. Osszuk el 4 felé, majd gyúrjuk kicsit a kezünkkel, és formázzunk lapos kenyérkéket a tésztából. Egy kis tálban keverjük el a zatar fűszerkeveréket az 5 evőkanál olívaolajjal. Egy kiskanál segítségével osszuk szét az így kapott keveréket egyenlő arányban a 4 lapos kenyér tetejére. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 7 percig süssük a 4 kenyérkét a sütőben. Vegyük ki az elkészül zatar fűszerkeverékes kenyérkéket és fogyasszuk melegen vagy kihűlt állapotban. Jó étvágyat! RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA Cikkszám: 21081

Azonosítók
Termék ID: #2831839
0
5
4
3
2
1
A termék értékeléséhez előbb


Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek