Erdészné konyhája - Morzsolt Kakukkfű 20 g
0 / 5
0 / 5
Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét. Illóolajainak megőrzése érdekében jól zárható edényben kell tartani. Friss ágacskái néhány napig hűtőben is elállnak. L eggyakoribb alkalmazásai nehezebben emészthető leveseknél bab, borsó, burgonya, paradicsom, hal, káposzta, burgonyafőzelékben, salátáknál burgonya, zeller, paradicsom, paprika, sültekhez baromfi-, marha- stb. , vadas ételekhez, töltött káposzta, véres és májas hurka, kolbászok, májkeverékek, halételek, körözöttek, növényi ecetek és a vörösbormártás készítésénél. Petrezselyemmel keverve kitűnő fűszeres vajat készíthetünk belőle. Használja a konzervipar is. A bouquet garni fűszerkeverék meghatározó alapanyaga. Különleges ínyencfalat a kakukkfüves nyúlpecsenye. G yógyhatása Kitűnő étvágygerjesztő, gyomorjavító, görcsoldó, köhögéscsillapító, szélhajtó is. Fürdővizekben illatos és frissítő hatású.
| Termék ID: | #2831204 |