Bio Berta - Bio Bógríz 115g
5 / 5
5 / 5
Só nélküli ételízesítő. Kilenc önállóan is remek íz – ami a lényeg – nem egyszerű keveréke. Különlegessége az, hogy a távoli ízek közelítő-szoktató összehajtásával alakul ki a megbonthatatlan harmónia. A világon egyedülálló, hogy ételízesítőként nem tartalmazza a szervezet számára oly terhelő só és bors komponenseket. Kétféle kiszerelésben:
115 g üveges kiszerelés - visszaváltható csomagolásban. *
150 g utántöltő - papírzacskóban, hulladékszegény csomagolásban.
+ Extra A magyar gasztronómiában 2002 óta új fejezetet ír a Bógríz, hisz végre az első olyan ízesítő, amely nem torzítja, bénítja állományjavító, színező és egyéb tartozékaival a készülő étek összetevőit, hanem azok jellegeinek, értékeinek feltáródását katalizálja, vagyis a fennséges élményt formálja. Prémium + Magyar Táplálékallergia – és Táplálékintolerancia Adatbank alapján a "Bio Berta Bógríz" szárítmány az alábbiaktól mentes: Tejfehérje, Tejcukor (laktóz), Tojás, Szója, Glutén, Földimogyoró (arachis), Benzoesav és származékai, Azoszinezékek, Kéndioxid és származékai. Felhasználási javaslat: általános ételízesítő, a "Vegeta" funkcióját tölti be, bármilyen ételbe bátran használható. Mivel a termék sót nem tartalmaz, így az ételek sózása ízlésnek megfelelően történhet. Összetevők: sárgarépa**, paszternák**, petrezselyem gyökér**, póréhagyma**, petrezselyem levél**, zeller **, lestyán**, vöröshagyma**, pritaminpaprika**. Allergén anyagot tartalmaz: zeller **Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból. A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanusítványa letölthető [ innen ]. * Visszaváltható csomagolásban: A Bio Berta márkáról A Berta család vállalkozásaként először családi biogazdaságként indult a Kalocsa közelében lévő Fajszon, később azonban bio minősítésű feldolgozóüzemet is létrehoztak ugyanitt. Fajsz "klasszikus természetvédett" település, hisz egy oldalról az ország fő folyója a Duna, körben pedig termőföld övezi, vagyis még az 51-es számú közlekedési főút is elkerüli. A világhírű kalocsai fűszerpaprika, valamint a sárközi fűszer tájkörzetek középpontja e település. A Berta család így ír a kezdetekről: "A családi bt. -t 1990-ben szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcs termesztésére alapítottuk. Több nehézséggel találtuk szembe magunkat a cégalapítás óta: egyrészről a bio termesztés ekkor még teljesen iskola- és hagyomány nélküli volt, másrészről az anyagi-, termelőeszköz, s vállalkozási hajlandóság hiányában szenvedő gazdák között csak a saját elszántságunkra számíthattunk. Kezdetben a bio földekről betakarított termékeinket szárítóipari szolgáltatókkal feldolgoztattuk. 1995-ben alapítottuk immár gyermekeinkkel közösen feldolgozó vállalkozásunkat. 1992-től már követőink is akadtak, 1995-re pedig kialakult a jelenlegi, európai léptékű méret- és szerkezet nagyság. A termésbiztonság, és a kiváló minőség következetes biztosítása érdekében a kezdő szerszámkészletet (ásó, kapa, gereblye) világszínvonalú – referencia értékű gép- és eszközparkká cseréltük-fejlesztettük. A XXI. századba már 50 család, 30 növényfaj, és több mint 70 hektár öntözhető terület integrációjával érkeztünk. A feldolgozó telepet a termőhelyen, Fajszon alakítottuk ki zöldmezős beruházással. Első feldolgozott termékünk a majoranna volt. A cég- és telepalapítás óta eltelt időszak a termékminőséget és a feldolgozottsági alternatívákat növelő fejlesztések jól összehangolt sorozata volt. A szárítva tartósítás előfőző technológiával, fehér és zöld termékeket őrlő malommal, fűszerpaprika őrlő és csíraszegényítő rendszerrel, fűszerkeverékek gyártására alkalmas gépekkel egészült ki. Új tartósítási eljárást biztosít a 200 literes vízgőz-desztillációs lepárló. Legújabb fejlesztésünket, a zöldség-gyümölcs-nektár-sűrítmén y gyártó technológiát pedig modell értékként tartja számon a hazai szakértő szféra. "
Termék ID: | #2833404 |