Disznósajt fűszerkeverék 60g
5 / 5
5 / 5
A tasak tartalma elegendő ahhoz, hogy 3 kg disznósajtot készítsünk. Felhasználási javaslat: A disznósajt elkészítéséhez szükséges alapanyagokat (2,3 kg csont nélküli bőrös sertés fejhús, 0,5 kg sertés bőrke, 0,5 kg sertés szív, 0,4 kg sertés nyelv) sós vízben meg kell főzni, majd csíkokra vagy kockákra fel kell aprítani. Ezután hozzáadjuk a fűszerkeveréket, valamint ízlés szerint 5-6 dkg konyhasót és abalevet, majd alaposan összekeverjük. A töltés történhet sertésgyomorba vagy nagy átmérőjű disznósajt bélbe, amelynek a végeit jól le kell kötni zsineggel. A töltött disznósajtot 1,5 órán át lassú tűzön főzzük. Miután kissé lehűlt, meg kell szurkálni, hogy a zsír kiengedje, majd lepréseljük. Ha még ízletesebbé szeretnénk tenni, a disznósajtot hagyjuk teljesen kihűlni, majd 2-3 napig hideg füstön füstöljük, de füstölés nélkül is fogyasztható. A javaslatban szereplő nyers alapanyagok összetételét az ízlésünk szerint módosíthatjuk. Javasolt adagolás: 20 g/kg Összetevők: étkezési só, fűszerpaprika őrlemény II. o. csípős, fokhagyma granulátum, őrölt feketebors, dextróz, morzsolt majoranna, őrölt babérlevél, ízfokozó (E621), kukoricakeményítő, csomósodásgátló (E551) Átlagos tápérték tartalom 100 g termékbenenergia983 kJ/234 kcalzsír amelyből telített zsírsav3,4 g 0,67 gszénhidrát amelyből cukrok35 g 7,3 gfehérje8 gsó45,9 g Nátrium-klorid tartalom: max: 45,5% A termék glutént, szóját, mustárt, tejterméket, tojást, szezámmagot felhasználó gyártóüzemben készült.
Termék ID: | #2834420 |
EAN kód: | 5997563501172 |
Hány kg termék készíthető belőle?: | 3 kg |
Mihez használhatod?: | disznósajthoz |
Milyen bélbe töltsük a tölteléket?: | textil gyomor, disznósajt műbél, sertés vakbél |
Tömeg: | 60 g |