Házikolbász jellegű fűszerkeverék 500g
5 / 5
5 / 5
10 kg töltelékhez készre kevert fűszerkeverék ami a gyulai ízeket kölcsönzi , aromatartó csomagolásban.
Jellegzetes ízvilágát a csemegepaprika, feketebors és fokhagyma adja, a házias íz kedvelőinek ajánljuk.
GMO és Glutén mentes.
Kisüzemi vagy disznótoros kiszerelésben
A jól sikerül kolbász kissé göbös, dudoros felületű, illata jellegzetes, kellemesen füstölt, jól szeletelhető, tömör állományú, metszéslapja a paprikától egyenletes pirosra festett, nagy szemcsés hús és szalonna látható benne. Fogyasztáskor, íz világában a kellemes hús íz és a csemege fűszerpaprika szín- és íz világa a meghatározó. Házikolbász jellegű fűszerkeverék 500g tulajdonságai:Ajánlott tárolási feltétel: Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyen Jellegzetes fűszer illatú homogén fűszerkeverék, a csomag 10kg nyers termék elkészítéséhez elegendő, a kolbász készítéshez minden szükséges összetevőt tartalmaz. Készült só, fűszerpaprika édes és csípős, bors /Piper nigrum/ és hagyományos fűszerekből, detróz, salétromsó /E252/ felhasználásával. Termék allergén összetevőt nem tartalmaz, összetevőit ionizáló sugárzással nem kezelték. Ipari felhasználásra szánt termék, nem kiskereskedelmi forgalmazásra. Húsipari használata : 10 kg sertéshús, vegyesen comb, lapocka, csülök, dagadó, karaj, tarja és oldalas, 70-75 % hús és 25-30 % (kemény) szalonna arányban. A hús lehetőleg nagysúlyú sertésből - legjobb a 150 kg-nál nehezebb, egy évesnél idősebből származzon. A kolbász készítéséhez előkészített húst, és a szalonnát közepes 5-6 mm lyukú húsdarálón ledaráljuk. A darált húshoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket és alaposan hosszan és intenzíven többször is átdagasztjuk a masszát egészen addig amíg az összekevert hús felszíne ki nem fényesedik és könnyen le nem csúszik a kezünkről. Hűvös helyen letakarva pihentetjük érni hagyjuk egy éjszakán át majd újra átdolgozva bélbe töltjük . A kolbászhúst sertésvékonybélbe /30-32mm átmérő/ töltjük, a kívánt hosszra /20-25 cm/ pározzuk végeit nem szokás lezárni, egyszerűen "elcsípjük". A töltéshez javasolt sertés vékonybél yardos vagy longshort változata webáruházunkban megtalálható! Szikkasztás után hideg füstre helyezzük 4-5 nap, és halványpirosra füstöljük majd szellőzött hűvös helyen (14-18 ⁰C ) két-három hónapig érleljük a finom, ízletes gyulai téjegység szerinti ízesítésű házikolbászt a kolbászpaszta természetes mikroflórája alakítja ki a hosszan tartó érlelés során a végleges ízeket. Az érlelés végére kb 30%-os súlyveszteség –apadás- áll be. Kopogósra szárítva a legfinomabb. A jól sikerül kolbász kissé göbös, dudoros felületű, illata jellegzetes, kellemesen füstölt, jól szeletelhető, tömör állományú, metszéslapja a paprikától egyenletes pirosra festett, nagy szemcsés hús és szalonna látható benne. Fogyasztáskor, íz világában a kellemes hús íz és a csemege fűszerpaprika szín- és íz világa a meghatározó. Felhasználhatószárazáru készítéshezAdagolás10 kg töltelékhezMinőségét megőrzési idő6 hónapTárolásSzáraz hűvös helyiségben, napfénytől védveÖsszetételsó, csemegepaprika, feketebors és fokhagyma , dextróz, salétromsóMértékegységCSOMAGCsomago lásaromazáro tasakbanNettó mennyiség0.5 kg Átlagos tápérték 100 g termékbenEnergia1439kJ/355KcalZsír9,34 gtelített zsírsav1,33 gSzénhidrát42,93 gamelyből cukrok36,9 gFehérje10,83 gSó0,6 gNátrium0,24 gRostok22,44 gA (CE) 1829/2003 és 1830/2003 Szabályoknak megfelelően ez a termék nem tartalmaz olyan anyagokat és nincsenek olyan összetevői melyek genetikailag voltak módosítva (GMO). Termékspecifikáció letöltése
Termék ID: | #2834143 |
EAN kód: | 5999575480629 |
Hány kg termék készíthető belőle?: | 10 kg |
Mihez használhatod?: | kolbász vagy szalámi készítéséhez |
Milyen bélbe töltsük a tölteléket?: | szalámi műbél, sertés kuláré, sertés vékonybél vagy yardos vékonybél |
Tömeg: | 500g |