Szafi - Reform gluténmentes zabpehely 500 g
5 / 5
5 / 5
A Szafi Reform gluténmentes zabpehely a gluténérzékenyek számára is jó választás, mivel bevizsgált, garantáltan gluténmentes zabpehely! Gluténmentes zabpehely magas fehérje és rosttartalmú, teljes értékű gabonaként változatos módon fogyasztható. A zab egy élelmi rost forrás, ami a kiegyensúlyozott és változatos étrend méltó részét képezheti. Készíthető belőle a sokak által kedvelt reggeli zabkása, de müzlik, kekszek, sütemények alapanyagául is szolgálhat. Mindemellett sós ételek, bundázott húsok, palacsinták, töltött ételek elkészítéséhez is felhasználhatjuk. Zabpehely: Az egészséges reggeli alapanyag A zabpelyhet gondosan válogatott , egész zabszemekből állítják elő. Nevével ellentétben valójában nem pelyhesítik, hanem gőzöléssel, majd lapítással állítják elő, így nem veszíti el értékes tápanyag tartalmát. Egyszerűen elkészíthető, széleskörűen felhasználható egészséges alapanyag, mely az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken, de mára már hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Jótékony hatásai
A zabpehely nagyrészt összetett szénhidrátokat tartalmaz, mely lassan szívódik fel így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet
A magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehely segít megelőzni a székrekedést
A rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát.
A zab antioxidáns tartalmának a viszketéscsillapításban, gyulladáscsökkentésben van szerepe és a bőr szépségéhez is hozzájárul.
Felhasználás : Leggyakrabban reggeli zabkásához használható. Egy adag kb. 25-30g zabpehelynek felel meg, amit másfél-kétszeres mennyiségű vízben vagy növényi tejben 5-10 perc alatt folyamatos kevergetés mellett kell készre főzni. Egy másik módszerrel éjszakára áztasd vem ugyanennyi folyadékban, mint a zabpehely, majd reggel melegítsd fel egy edényben. Ízesítéshez lehet használni fahéjat, kókuszt, rizsszirupot, egészséges, ha friss szezonális gyümölccsel egészíted ki. Téli időszakban lekvárokkal, aszalt gyümölcsökkel, olajos magokkal egészséges reggeli étel. Zabpelyhet lehet használni sütemények, kekszek készítéséhez vagy sós ételekhez is. Például húsos vagy zöldséges fasírtokhoz, és panírozásra is alkalmas. Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az " A húsmentesség színei " cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az " Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek " cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
Termék ID: | #2783169 |