Beefeater - Pink 37,5% 0,7 l
5 / 5
5 / 5
Számos zseniális bartender és ginkészítő élt az elmúlt évszázadokban, akiknek inkább a receptjeit, mintsem a történetét ismerjük. Ilyen Jerry Thomas is, aki előtt nemcsak egy római koktélbár, hanem egy gin, a Del Professore Monsieur is tiszteleg. Jerry Thomas, Amerika fenegyereke Jerry 1830-ban született New Yorkban. Mielőtt kiérdemelte volna a neki kijáró hírnevet, tett egy kis kitérőt Kaliforniába. Ide persze nem a kalandvágy, hanem az Aranyláz vonzotta, hiszen a kamasz nem titkolt vágya volt, hogy meggazdagodjon. Bár itt inkább kevesebb, mint több sikerrel dolgozott aranyásóként, mindent összevetve szerencsésen alakult számára a nagy kaland: a Del Professore „atyja itt kezdett el bartenderkedni is, amibe hamar bele is szeretett. [caption id=""attachment_8126"" align=""aligncenter"" width=""1024""] Forrás: Sipsmith[/caption] Út a hírnévig Jerry 21 éves korára annyira kiégett az aranyásásban, hogy úgy döntött, visszaköltözik New Yorkba. Itt megnyitotta első saját bárját, de nem sokáig ült a fenekén. Hamarosan „turnézni indult Amerika-szerte, és több tucat nagyvárosban is vezette a legdrágább hotelek bárját. Ám nemcsak szaktudása, hanem furcsaságai miatt is keresték: nemcsak mixereszközei voltak kirívóak, hanem ő maga sem vetette meg a drága kiegészítőket. Volt is miből költenie ezekre: San Francisco-i tartózkodása alatt többet keresett, mint az USA alelnöke. Az első bartender könyv Egy ponton aztán úgy döntött, könyvet készít a tudásából. Így hát megírta a Bartender Útmutatót, az első italszakkönyvet az USA történetében. Ebben gyűjtött össze minden receptet, ami addig csak szájhagyomány útján létezett Észak-Amerikában. [caption id=""attachment_8127"" align=""aligncenter"" width=""1024""] Forrás: Tucson Foodie[/caption] A Thomas-féle ikonikus koktél Persze, a mi Jerrynk nem állt meg itt. Kifejlesztett egy saját receptet, a Blue Blazer koktélt. A lángoló whiskyhez igazi szertartás is tartozott: egyik porhárból a másikba dobálták, amivel „égő árkádokkal nyűgözték le a közönséget. A bartender persze ezután sem állt le a kísérletezéssel, és még a Martini elődje, a Martinez is neki köszönhető. [caption id=""attachment_8128"" align=""aligncenter"" width=""992""] Forrás: European Bartender School[/caption] A legenda továbbél Bár Jerry Thomas munkásságát manapság kevesen ismerik, egy olasz prémium gincsalád az italok professzora után a Del Professore nevet vette fel. Ez egy római bárnak, a Jerry Thomas Speakeasynek és Carlo Qualia italkészítőnek a szüleménye. A teljesen kézzel készült gin fürdő elkészítési módszer szerint készül, ami még a szesztilalom idejére nyúlik vissza: a szeszt egy kádba tették, majd fűszereket dobáltak bele. A műhelyben persze speciális eszközökkel és a lehető legminőségibb környezetben készítik a Gin del Professore Monsieur-t, À La Madame-ot és Crocodile-t. Előbbi a boróka mellett erős fűszeres fekete borsos és balzsamjegyeket mutat, és igazi gentlemaneknek ajánlják. [caption id=""attachment_8129"" align=""aligncenter"" width=""1024""] Forrás: wine. com[/caption] Keresd a Gin Del Professore Monsieur-t és társait nálunk!
Termék ID: | #2718483 |
Alkoholtartalom: | 37.5 % |
Űrtartalom: | 0.7 liter |