Terminus Gin 40% 0,5 l
0 / 5
0 / 5
... ez a kép lebegett Gózon Péter és két állandó vendége, Eszter és Szilárd fejében, amikor megalkották közös ginjüket, a Terminust. A gint, ami e határt átlépve összeköti a bártendert vendégeivel. A szakmai részt Peti hozta, aki évekig élt Olaszországban, és ezért a mediterrán ízeket szerette volna párosítani a hazaiakkal. A szokásos gin-növényeken kívül ezért került a Teminusba fekete bors, zöld kardamom, borsikafű, pirospaprika por és - ginkészítési szempontból az egyik legkényesebb fűszer - zsálya. A zsálya, ami a gin frissítő ízét adja, egyben egy nagyon hasznos gyógynövény is, gyulladáscsökkentő, gyomor- és idegnyugtató hatású, kiváló kiegészítője a borókának. A lepárláshoz egy Burgerlandban található, átalakított négytárcsás kisüsti lepárlót használnak, melynek különlegessége, hogy csökkentett nyomás alatt történik a lepárlás, így az alkohol párolgása nem 78, hanem már 38 foknál elkezdődik. Ennek köszönhetően a fűszernövények nem sérülnek a lepárlás során, lágyabb, komplexebb ízt eredményez a folyamat. A fűszereket együtt macerálják, és a lepárlás egy lépcsőben történik. A hígításhoz Grander Wasser rendszer által revitalizált vizet használnak; ez a szabadalmaztatott rendszer az élettelen vízből készít ősi tápanyagokban dús, életteli vizet, ennek is köszönhető a gin elképesztő selymessége. A rendkívül figyelmes és kíméletes eljárás alkalmassá teszi a gint sokféle tonikkal és kiegészítővel való fogyasztásra, ám ügyeljünk arra, hogy a hígítási arány ne legyen több, mint 2:1, különben elveszik a gin egyénisége.
Termék ID: | #2718981 |
Alkoholtartalom: | 40 % |
Űrtartalom: | 0.5 liter |