Prémium takaróponyva - Imperial XLS built in
0 / 5
0 / 5
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: 2 Hozzávalók: 4 db halfilé 2 ek olívaolaj 1 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 kk őrölt kömény 1 kk pirospaprika fél kk kurkuma fél kk őrölt fahéj ízlés szerint cayenne bors 1 db (400 g) hámozott kockázott paradicsom konzerv 2,5 dl zöldség alaplé 1 db citrom ízlés szerint koriander zöldje ízlés szerint só ízlés szerint bors Elkészítés: Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra és tegyünk fel egy paella sütőt is, hogy felmelegedjen. Ebben készítjük majd a halat. A halfiléket (használhatunk tilápiát, tőkehalat, sügért) sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre őket. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. A grillen lévő edényben hevítsük fel az olajat és ezen pirítsuk meg a hagymát, amíg átlátszó nem lesz. Ezután adjuk hozzá az aprított fokhagymát, a köményt, a pirospaprikát, a kurkumát, a fahéjat és ha szeretjük a csípőset, akkor a cayenne borsot is. Süssük addig, amíg elő nem jönnek az illatok. Ekkor adjuk a fűszerekhez a konzerv paradicsomot és a zöldség alaplevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk újra a keveréket és keverjük el alaposan. A halfiléket tegyük a szószba, a tetejükre karikázott citrom kerüljön és kezdődhet a sütés. Ehhez egy fedővel vagy alufóliával zárjuk le a paella sütőt, vegyük le a hőfokot alacsonyra és süssük 10-15 percig az egészet. Amikor egy villával már könnyen szétválasztható a hal húsa, vegyük le a halat a grillről, és hagyjuk kicsit hűlni. Tálalás előtt szórjuk meg aprított koriander zölddel, majd kínáljuk pirított kenyérrel vagy pitával! írta: Kamado Joe Magyarország
Termék ID: | #5709401 |