Dr. Steinberger - Bio gránátalmalé 0,33 l
3 / 5
3 / 5
A Dr. Steinberger-féle Bio-Gránátalmalevet a gyümölcsből nyersen préselik. 100-os lé (direktlé), nem sűrítményből, koncentrátumból készül. A gránátalma fántermő, jellegzetesen fanyar ízű, kellemes gyümölcs. Tápértékét már az ősi kultúrák is felismerték és széles körben alkalmazták. A Perzsiában őshonos gránátalma a legősibb gyümölcsök egyike. Szimbolikája rendkívül gazdag és utal gyógyászatban betöltött szerepére is. Különböző kultúrákban a halhatatlanság, a sokoldalúság, az örök termékenység, a kimeríthetetlen bőség, a tavasz, a megújhodás a regeneráció jelképe. Az Ayurvéda gyógyászat szerint a gránátalma fa „egész patikával ér fel. Általában nyersen fogyasztják a gyümölcsöt, melynek ehető része (a teljes gyümölcs fele) 80 % gyümölcslét és 20 % magot tartalmaz. Levéből gyakran készítenek italokat; a Közel-Kelet egyes területein levesek, az Antillákon változatos ételek alapanyaga. Az utóbbi évek intenzív kutatásainak köszönhetően bebizonyosodott, hogy a gránátalma gyümölcs leve, még inkább kivonata lassítja az ateroszklerózis előrehaladását, csökkenti a következményként kialakuló érkárosodásokat, és további kardiovaszkuláris kockázatokat. Hatását jelentős polifenol, C-vitamin és pektin tartalmának köszönheti. Kiemelt jelentőségűek közülük a fenoloidok csoportjába tartozó antociánok és rokon szerkezetű procianidinek. Ezek a vegyületek megőrzik, illetve javítják az erek rugalmasságát, segítik fenntartani az ér legbelső sejtrétegének egészséges működését, csökkentik a szabadgyökök okozta krónikus betegségek kialakulásának valószínűségét. Antioxidáns hatásuk modellkísérletekben meghaladta más jól ismert növényi készítmények (vörösbor, zöld tea) aktivitását. Kéthetes gránátalma készítmény fogyasztása jelentősen gátolta a lipidperoxidációt, javította a plazma antioxidáns kapacitását és különösen előnyösen befolyásolta a védő koleszterin (HDL) szintet és a vérlemezke aggregációra való hajlamot, segítette fenntartani az egészséges állapotra jellemző vérnyomás értékeket. A gránátalma hatóanyagok ugyancsak antioxidáns tulajdonságuk révén védenek az oxidatív stressz sejtkárosító hatásától támogatva az immunrendszer munkáját és segíthetik a normál sejtosztódást.
Termék ID: | #2735639 |