JuRa - Fekete áfonyalé - 100% gyümölcsből, 1l
0 / 5
0 / 5
Összetevők: Friss fekete áfonyából készült 100%-os gyümölcslé, pasztőrözött
Nem tartalmaz hozzáadott cukrokat
GMO mentes
E-szám mentes
Átlagos tápérték 100 ml termékben Energia206 kJ / 49 kcalZsír0 g- amelyből zsírsavak0 gSzénhidrát12,1 g- amelyből cukrok9,2 gFehérje0,17 gSó0,01 gC-vitamin0,31 mg Ásványianyag-tartalom 100 ml termékben Kálium (K)39,1 mgKalcium (Ca)11,7 mgNátrium (Na)5,9 mgVas (Fe)0,3 mg A FEKETE ÁFONYA BEMUTATÁSA ÉS POTENCIÁLIS HATÁSAI:
A termés kémiai alkotórészei: pektin, fiavonoidok, gyümölcscukor, antoicán (mirtillin), gyümölcssavak, vitaminok (A, B, C).
Hasfogó, antiszeptikus (baktérium-, vírus-, gombaellenes), immunerősítő, javítja a testi-szellemi erőnlétet, fokozza a szervezet természetes ellenálló képességét, javítja a vénák, artériák falának rugalmasságát.
Inmunerősítő, fertőtlenítő hatása miatt, alkalmazható felső légúti, húgyúti fertőzések, veseproblémák kezelésére, bélhurut, gyomorhurut, hasmenés, vérhas, vastagbélgyulladás ellen, bőrbetegségek (ekcéma, gombás fertőzések, pikkelysömör) esetén. Enyhíti az ízületi fájdalmakat és a gyulladást, ezért eredményesen alkalmazzák reuma, köszvény kezelésre is. " A gyümölcs mirtillin tartalma révén a folyamatos fekete áfonyalé fogyasztás hatására javul az erek állapota és az agyi vérkeringés.
A mirtillin csökkenti a hajszálerek törékenységét, regenerálja, helyreállítja az érfalak megváltozott áteresztőképességét, megelőzi a visszerek keletkezését.
Csökkenti a lábdagadást, segíti az ödémák felszívódását, hatékony hajszálérgyulladás, visszérgyulladás, trombózis, érelmeszesedés, vérzékenység és aranyér gyógyításában.
Fokozza a szem sötéthez való alkalmazkodó képességét. Olyan karotinoid vegyületeket tartalmaz, amelyek segítik a retinarodopszinjának gyors regenerálódását, így a szem hirtelen alkalmazkodik a fény után a sötéthez. (ez különösen fontos az éjszakai vezetésnél. ) Védi a szemhajszálereit a bevérzéstől, javítja a szem ideghártyájának, érhártyájának elváltozásait, csökkenti a szemgyulladást, gátolja a cukorbetegek látószervi érelváltozásait. Enyhíti a szürkületi vakságot, a rövidlátást. Csökkenti a hályogképződés veszélyét, a retinában a kollagén lerakódást (diabéteszes glaukóma).
Akadályozza kalcium lerakódóst az erekben és megelőzi az érelmeszesedést.
Források: Jean Carper: Ételpatika. Best Books. Budapest, 2001. Tóth Gabriella (szerk. ): Bioterápia kézikönyv. Lectum kiadó. Szeged, 2003. Fási Katalin: Gyógyító zöldségek és gyümölcsök. Zen kiadó, 2014. Kissné Dogossy Éva: A természet kincseskamrája. Pannon-Literatúra Kft, 2007. Kocsis Márta: Gyógynövények Kincsestára. Alexandra kiadó 2018. Minőségét megőrzi: A gyártástól számított 2 évig tiszta, száraz, jól szellőző helyen, +2o C -tól +25o C-ig terjedő hőmérséklet és legfeljebb 75 % páratartalom mellett. Óvja a közvetlen napfénytől. Fogyasztási javaslat: Felbontás után hűtve tárolja és 3 napon belül fogyassza el. Az üledék lerakódás természetes jelenség. Fogyasztás előtt felrázandó! Kiszerelés: 1000 ml Származási hely: Ukrajna Forgalmazza: Aprit-Hungary Bt. 4600 Kisvárda, Török út 34.
| Termék ID: | #2737846 |