Collango - Elite Collagen + Hyaluronic acid (Collagen Type I, II, III, V) 339 g ananász kollagén
0 / 5
0 / 5
A Collango Elite Collagen + Hyaluronic acid egy olyan ízületvédő és regeneráló készítmény, amely négy különböző típusú kollagént tartalmaz két különböző forrásból. Marha és hal kollagén, a kompromisszumok elkerülése érdekében. Fergeteges karibi hangulatot idéző gyümölcsös, kirobbanóan finom ízekben. A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:
a minőségi alapanyagokkal
a könnyű és gyors oldódással
a könnyen adagolhatósággal, a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően
elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban a kollagénre és egyéb összetevőkre.
Collango Elite Collagen + Hyaluronic acid jellemzői 1 adagban:
10.000 mg 4 féle (I, II, III, V típusú) hidrolizált marha és hal kollagén
500 mg c-vitamin
200 mg hidrolizált II-es típusú kollagén
100 mg hialuronsav
15 mg cink
30 adag/ flakon
Ananász, görögdinnye, trópusi gyümölcs ízekben
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
Édesítőszerrel édesítve
Tartósítószer mentes
Mesterséges színezék nélkül
Collango Elite Collagen + Hyaluronic acid előnyei:
Nem kell kompromisszumot kötni, marha és hal kollagént is tartalmaz
Négy különböző típusú (I, II, III, V típusú) hidrolizált kollagént is tartalmaz
Könnyen és gyorsan oldódik, csupán hideg vízben is víztisztán
Három fantasztikusan finom ízben
Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak
Elérhető kutatási eredménye az alapanyagra vonatkozóan
Mindig frissen készíthető
Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanállal
Mi lyen típusú kollagéneket tartalmaz az Elite Collagen +Hyaluronic acid? I-es típusú kollagén: haj, köröm, bőr rugalmasságáért felelII-es típusú kollagén: ízületek, porcok fő alkotóelemeIII-es típusú kollagén: erek, vénák, izomzat építőelemeV-ös I-es típusú kollagén: bőrsejtek, csontok, izmok, méhlepény alkotóeleme Mi a kollagén? A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja. Miért van szükségünk kollagénre? Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen leáll. Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen? A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait "felvagdossák", az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb... A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén készítmény választáskor?
1. Hidrolizált kollagén legyen. A hidrolízis folyamán a kollagén molekula láncok az emberi szervezet által könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá válnak.
2. Minél magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A kutatási eredmények jelentős többsége általában napi 5.000- 10.000mg kollagén fogyasztásán alapszanak.
3. C-vitamint is tartalmazzon vagy fogyasszuk hozzá, ami hozzájárul a kollagén hasznosulásához és serkenti szervezetünk kollagén termelését.
Mi volt előbb? Folyékony kollagén, por formátumú kollagén, kollagén kapszula/tabletta? Avagy mi a különbség és azonosság ezen termékeknél? No ez nem a tyúk és a tojás tipikus esete! MINDEN kollagénes készítmény POR formában kezdi pályafutását. Ezt követően a késztermék gyártójának/forgalmazójának döntése, hogy milyen formában kerül a fogyasztóhoz. Tehát:
1. Mindegyik felsorolt készítmény pro formátumból indul!
2. Kivitelezési szempontból a tabletta és kapszula méreténél foga behatárolt a hatóanyag mennyisége 1db tablettára/kapszulára vetítve. Ezért lehetséges az, hogy míg por formátumban egy adagban 10.000mg kollagén van, addig kapszula vagy tabletta esetén ugyanennyi hatóanyag akár 20 darabban érhető csak el.
3. A már folyékony formában kapható készítmények, mivel a kollagén egyfajta fehérje, ami folyékony formában már nagyon romlandó, ezért rendkívül érzékenyek a hőmérsékletre.
Ezért fontos a tudatos vásárlás! Nem csak az árat és a darabszámot (tabletta/kapszula esetén) vagy adagot nézzük meg egy terméknél, hanem a hatóanyagtartalmat is! Hogyan/miben fogyaszd a Collango Elite Collagen + Hyaluronic acidot?
Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz.
Keverd bele gyümölcslébe
Dobd fel vele a smoothie-dat
Fehérje turmixodat is felturbózhatod vele
Ízesítsd vele a chia pudingodat
Keverd bele a jegeskávédba
Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban
Adagolási javaslat: Keverjen össze naponta 1 adag (11,3 g, 1 adagolókanál) port 250 ml vízzel. Fogyasztási javalat: lehet fogyasztani ciklikusan, azaz kúraszerűen 3 hónapon keresztül napi 1 adagot, vagy állandó jelleggel.
Termék ID: | #6076211 |