Caffè Impresso - Brazil-Colombia szemes kávé 250g - kaveverzum

     0 / 5


Értékesítők Leírás Paraméterek Értékelés

Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

Minőségi régió szelektált szemes kávé Brazíliából és Kolumbiából. A klasszikus brazil karakteres csokoládés-mogyorós ízvilága mellé a kolumbiai kávé üdítő frissessége párosul, így megalkotva egy tökéletes keveréket. Ízjegyek: nugát, karamellalmáspite, tejcsokoládé Ajánlott elkészítési mód: eszpresszó Közepes pörkölésse l készült magyar pörkölő üzemben. Ízprofil: kellemes citrusos savakkal és kiemelkedő édességgel, krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás . Brazil – Samba Régió: MinasGerais Tétel: Samba Fekvés: 1000 masl Feldolgozás: Natural Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai Szüret: Január – December Colombia – Excelso Régió: Risaralda Szervezet: Asoapia Fekvés: 1600 – 1900 masl Feldolgozás: mosott Variáns: Caturra, Typica Szüret: Április – Július Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról. A Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kisgazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek. A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel. A Samba tétel egy igazi klasszikus. Ún. száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel. Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben. A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék, délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket. A két tételt 80-20% arányban vegyítve tökéletes végeredményt kapunk: egy testes, krémes csésze kávé, mely megőrzi igazi olaszos karakterét, mégis kiegyensúlyozottan élénk, kellemes citrusos savakkal, narancsvirág édességgel.

Azonosítók
Termék ID: #2744007
EAN kód: 9992203010118
Jellemzők
Kávébab eredete: Dél-Amerika
Kiszerelés: 250g
Összetétel: 100% Arabica
Pörkölés: Közepes
Pörkölési dátum: 2025-01-03
0
5
4
3
2
1
A termék értékeléséhez előbb


Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek