Caffè Impresso - Brazil-India szemes kávé 1kg

     0 / 5


Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

IMPRESSOCOFFEEROASTERY - Alapítva 2017. A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva. Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása. A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett. Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között. Impresso Coffee Roaster -Brazil-India espresso készítéséhez pörkölt kávé Különleges, testes, fűszeres, egyedülálló ízélmény. A kávé az egyik legnehezebben pörkölhető tételek közé tartozik, épp ezért pörkölés közben nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy megőrizze az egyedi feldolgozási módszerből adódó karakterét, anélkül, hogy a legkevésbé is megégne. Presszónak készítve egy igazi ízbomba, de az élmény tejjel sem veszik el: krémesebb és lágyabb formában köszönnek vissza a kávé ízjegyei. Brazil Samba Régió: Minas Gerais Tétel: Samba Fekvés: 1000 masl Feldolgozás: Natural Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai Szüret: Január – December Monsoon Malabar Terület: India Szervezet: Allanasons Limited Fekvés: 985 masl Feldolgozás: Monsoon Szüret: január-december Ízprofil: csokoládé, méz, gesztenye, kellemes fűszeresség Pörkölés dátuma: 2024.11. 11. Nettó súly: 1 kg A kávé „monszunolása az egyik legrégebbi hagyomány Indiában, egészen a kávékereskedelem korai napjaira nyúlik vissza története. Azidőtájt a brit fennhatóságú India nagy mennyiségben termelt és exportált kávét. Az út hosszú volt: a Jóreménység Fokát megkerülve, a Kelet-Indiai Társaság árbócosai az év nagy részében úton voltak – mely idő alatt a kávé is tetemes változáson ment át. A teljes útvonal nagyjából 6 hónapnyi tengeren töltött időt foglalt magába; a monszun időszakban pedig tetemes idő állt rendelkezésre, ahol a kávé felszívhatta magát nedvességgel. A folyamat során a szemek megdagadtak, szerkezetük sokkal porózusabbá, törékenyebbé vált, ízkaraktere pedig a ma is ismert jellegzetességet hozta. A hajózás természetesen fejlődött azóta, jóval rövidebb idő alatt eljut már a kávé Európába – az ízélmény azonban továbbra is keresett maradt. Több kísérlet után végre sikerült reprodukálni a folyamatot. Monszun idején nagy, nyílt tereken, hajótesteken terítik ki a kávét, ami így 3-6 hónapon keresztül ki van téve az időjárás viszontagságainak India nyugati partjainál. A jelenség júniusban és szeptemberben tűnik fel. Brazil kávénkkal 80-20% arányban keverjük össze, a végeredmény pedig valóban egyedülálló: espressonak készítve karakteres, fűszeres ízek kerülnek előtérbe, míg tejjel inkább a sötét csokokádé és a cédrusos aromák érződnek jobban.

Azonosítók
Termék ID: #2745568
Jellemzők
Arabica-Robusta arány: 80-20
Kiszerelés: 1kg
Koffeintartalom: Koffeint tartalmazó
0

Értékelés írása hamarosan...

Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek