Caffè Impresso - Colombia szemes kávé 250g - kaveverzum
0 / 5
0 / 5
Impresso Colombia kézműves szemes kávékülönlegesség. Impresso Colombia kézműves kávékülönlegesség eszpresszó és autoamta kávéfőzőkhöz illik leginkább. Mosott feldolgozással és közepes pörköléssel készült. Ízjegyek: narancsvirág, tejcsokoládé, karamell. Kiszerelés: 250g Elkészítési javaslat Espressohoz: Bemenő: 17g Kimenő: 32g Idő: 29mp Vízhőfok: 92,5 °C Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben. A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A gazdasági szövetséget 2016-ban alapították, célul pedig a fenntartható, kemikáliamentes gazdálkodást tűzték ki mindamellett, hogy remek ízprofilú kávéik a feldolgozás során a lehető legjobb minőségben kerüljenek a zöldkávés zsákokba. Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. Ezekre a hónapokra a farmon dolgozók létszáma megtízszereződik, hiszen egy adott cserjén nem egyszerre érik be a termés, így rendszeresen visszalátogatnak. A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék, délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket. Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.
| Termék ID: | #2746013 |
| EAN kód: | 9992203010119 |
| Kávébab eredete: | Kolumbia |
| Kiszerelés: | 250g |
| Összetétel: | 100% Arabica |
| Pörkölés: | Közepes |
| Pörkölési dátum: | 2025-01-15 |