Java Jampit Estate szemes kávé 250g közepes
0 / 5
0 / 5
Az Indonéz Köztársaságot nagyjából 17 000 sziget alkotja, amelyek több mint 5000 kilométeren húzódnak az Egyenlítő mentén. Ebben a hihetetlen sokszínűségben a tájak és kultúrák régiónként változnak: Indonézia identitását indiai, arab, kínai és európai hatások jellemzik, és mégis Indonéziát gyakran a békés együttélés és a tolerancia példájaként tartják számon. Az indonéz kávé is pont olyan sokszínű, mint az indonéz nép. Az ízek szigetenként jelentősen eltérnek, megismerésük igazi kalandot jelent, izgalmas ízutazásra hívnak az indonéz kávék. A kávétermesztés Indonéziában csaknem 300 éves múltra tekint vissza és az ország ma is jelentős helyet képvisel, a világ öt legnagyobb kávéexportáló országának egyike. Legismertebb termőterületei között található Szumátra, Sulawesi és Jáva. Az ország egészében a kávétermelés 92%-a hagyományos technikákat alkalmazó kistermelők kezében van. A Java Jampit Estate kávé különlegessége, hogy az érett Arabica szemeket csak 30-35%-os nedvességtartalomig szárítják, és ebben a ""félszáraz"" állapotban hántolják. A hántolt babot addig szárítják, amíg el nem éri a kívánt 11-12%-os nedvességtartalmat. Ennek a félig mosott eljárásnak köszönhetően a bab kékesen csillog, és csak csekély savtartalma van. Általában telt testtel és erős, fűszeres jegyekkel rendelkezik. Termőterület: Szumátra, Java sziget Termőmagasság: 900 – 1800 méter Betakarítási időszak: szeptember - december Aroma: füge lekváros karakter, vaníliás bevonattal Test: Klasszikusan testes, telt Savasság: lágy savak Pörkölési mód: közepes Kiszerelés: 250g
Termék ID: | #2744433 |