KávéVerzum - Monsoon blend szemes kávé 250g
0 / 5
0 / 5
Hosszú hónapokon át dolgoztunk azon, hogy olyan kávékat alkossuk meg nektek, melyek a mindennapjaitok igazi fénypontjai lehetnek. Célunk egy olyan termékcsalád megalkotása volt, ami nemcsak ízélményben, hanem könnyű elkészíthetőségében is kiemelkedik. Az eredmény egy háromféle kávéból álló válogatás, amely átmenet képez a klasszikus és az újhullámos pörkölésű kávék között. A Monsoon Blend A Monsoon kávé különleges története egészen India északi partvidékéig nyúlik vissza. A monsoonolás folyamata során a kávét monszun idején szárítják nyílt tereken, ahol az indiai esős évszak különleges hatással van a kávészemekre. Az eredmény egy gazdag, testes kávé, amelyet a brazil arabica és az indiai robusta keveréke tesz igazán különlegessé. Az indiai kávék „fűszeres karakterét a robusta szemek adják, míg a brazil arabica a csokoládés, mézes jegyeket hozza elő a keverékből. A Monsoon blend 90% arabica és 10% robusta arányával tökéletesen harmonikus. Ristrettonak is kiváló választás, de espressónak készítve különösen intenzív ízek bontakoznak ki, tejjel pedig a sötét csokoládé és a gesztenye jegyei kerülnek előtérbe. Ez a kávé kiváló választás azok számára, akik az erős, testes kávékat kedvelik, de szeretnének felfedezni valami újat az olasz stílusú kávék világában. A közepes pörkölési profil lehetővé teszi, hogy a kávé ízvilága többféle elkészítési módszerrel is élvezhető legyen. A kávéink csomagolása pedig praktikus és esztétikus, hogy ne csak az ízélmény, hanem a látvány is örömet okozzon a mindennapokban. Brazil Régió: Minas Gerais Tétel: Samba Fekvés: 1000 m Feldolgozás: Száraz Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai Monsoon Malabar Terület: India Szervezet: Allanasons Limited Fekvés: 985 m Feldolgozás: Monsoon Ízjegyek: csokoládé, méz, gesztenye, kellemes fűszeresség Pörkölés: Medium Kiszerelés: 250g, 500 A kávé „monszunolása az egyik legrégebbi hagyomány Indiában, egészen a kávékereskedelem korai napjaira nyúlik vissza története. Azidőtájt a brit fennhatóságú India nagy mennyiségben termelt és exportált kávét. Az út hosszú volt: a Jóreménység Fokát megkerülve, a Kelet-Indiai Társaság árbócosai az év nagy részében úton voltak – mely idő alatt a kávé is tetemes változáson ment át. A teljes útvonal nagyjából 6 hónapnyi tengeren töltött időt foglalt magába; a monszun időszakban pedig tetemes idő állt rendelkezésre, ahol a kávé felszívhatta magát nedvességgel. A folyamat során a szemek megdagadtak, szerkezetük sokkal porózusabbá, törékenyebbé vált, ízkaraktere pedig a ma is ismert jellegzetességet hozta. A hajózás természetesen fejlődött azóta, jóval rövidebb idő alatt eljut már a kávé Európába – az ízélmény azonban továbbra is keresett maradt. Több kísérlet után végre sikerült reprodukálni a folyamatot. Monszun idején nagy, nyílt tereken, hajótesteken terítik ki a kávét, ami így 3-6 hónapon keresztül ki van téve az időjárás viszontagságainak India nyugati partjainál. A jelenség júniusban és szeptemberben tűnik fel. Brazil kávéval 90-10% arányban keverve, a végeredmény egészen egyedülálló: espressonak készítve karakteres, fűszeres ízek kerülnek előtérbe, míg tejjel inkább a sötét csokokádé és a cédrusos aromák érződnek jobban.
Termék ID: | #2746273 |
EAN kód: | 240117 |
Ízjegyek: | Csokoládé, méz, gesztenye |
Kávébab eredete: | Blend |
Kiszerelés: | 250g |
Összetétel: | 90% Arabica - 10% Robusta |
Pörkölés: | Közepes |
Pörkölési dátum: | 2025-01-06 |