R Coffee & Roastery - R COFFEE Kenya Finca De Cafe AA szemes kávé 250g (espresso)
0 / 5
0 / 5
Kiváló minőségű speciality kávé espresso pörkölési profillal az R COFFEE & ROASTERY üzeméből. Ízjegyek: paradicsom, pomelo, grapefruit, kesudió SZÁRMAZÁS: KENYA RÉGIÓ: Kirinyaga Own mosóállomás VARIÁNS:SL 28, SL 34, Ruiru Grafted, Batian MAGASSÁG: 1350-1455 MASL Feldolgozás: Mosott Finca De Café Specialty Coffee Örökség festői Kirinyaga szívében, mindössze másfél órányira Kenya fővárosától található a Finca De Café, egy igazi kincs, amely 1450 méterrel a tengerszint felett fekszik, lenyűgöző kilátással a fenséges Mount Kenyára. Nyolc hektáron elterülő farmunk tökéletes harmóniát alkot a természet és a gondosan megtervezett mezőgazdasági módszerek között. 2010-ben alapított családi gazdaságukat tapasztalt kávészakértők vezetik, ami garantálja a fenntartható gazdálkodási gyakorlatok magas színvonalát a termesztéstől a betakarításig. A farmot a Ruiru mellet még megtalálható 11 féle kávéfajta, amelyet az SL 28 alanyra oltottak, ezáltal ellenálló a kávélevélrozsdával és a bogyóbetegségekkel szemben. A SL alany erős gyökérrendszere révén a fák könnyebben hozzáférnek a talajban található létfontosságú ásványi anyagokhoz, így egy összetett, érzékszervileg gazdag kávé profilt eredményeznek. A kávéfák fölött impozáns őshonos fák, mint az Albizia, Spathodea, Akácia és Cordia emelkednek. Ezek nemcsak madaraknak nyújtanak otthont, hanem lehullott lombjuk szerves anyagokkal gazdagítja a talajt. Az általuk nyújtott árnyék elősegíti az egyenletes cseresznyeérését, ami kiegyensúlyozott savasságot, gazdag aromát és teltebb testet kölcsönöz a kávénak – igazi csemege a speciality kávé kedvelőinek. A regeneratív mezőgazdasági gyakorlatok részeként rendszeresen mulcsoznak brachiaria és vetiver fűvel, valamint istállótrágyát használnak, ami garantálja, hogy semmilyen gyökér eredetű betegség ne jusson be a farmra. Ezen kívül rendszeresen alkalmaznak hasznos mikroorganizmusokat, mint például a Trichoderma és Mycorrhizae, hogy tovább javítsák a talaj egészségét. Farmuk éves csapadékmennyisége 800 mm és 1200 mm között mozog, emellett egy békés patak is keresztülfolyik a területen. Mivel tisztában vannak az öntözés fontosságával a termés szempontjából, a patakból egy mesterséges víztározóba vezetik a vizet, amelyet a szárazabb hónapokban használnak a kávécserjék öntözésére. Ennek köszönhetően évente legalább 20 tonna érett kávécseresznyét szüretelnek. A betakarítás ideje igazi méhkas, ahol kétszer évente – áprilistól júliusig és októbertől decemberig – szorgos kezek gyűjtik össze az érett piros kávécseresznyéket egyenként, biztosítva a legkiválóbb minőséget. A cseresznyéket kézi válogatás követi, hogy eltávolítsák az éretlen és túlérett szemeket, amelyek később természetes úton kerülnek feldolgozásra. A piros, érett cseresznyéket nedves eljárás során dolgozzák fel, majd szárítás következik, mielőtt a szárazmalomba szállítanák őket. A természetes és mosott kávéik egyaránt megőrzik jellegzetes sós ízüket. A betakarítás után a kávébabokat napelem alapú szárítókon szárítják. Ez a módszer megbízhatóan biztosítja a parcellák következetes száradását, különösen a hosszú esős és hideg időszakokban.
Termék ID: | #2745266 |
EAN kód: | 240127 |
Ízjegyek: | Paradicsom, pomelo, grapefruit, kesudió |
Kávébab eredete: | Kenya |
Kiszerelés: | 250g |
Összetétel: | 100% Arabica |
Pörkölés: | Világos (espresso) |
Pörkölési dátum: | 2025-01-05 |