NESCAFÉ - Dolce Gusto Cuba kapszulatartó - kék

     0 / 5


Ezt a terméket jelenleg egyetlen partnerünk sem értékesíti

Legyél Te az első, hirdesd termékeidet nálunk!

Ahhoz, hogy egy csésze finom kávét élvezhessünk, nem csak egy remek kávéfőzőre és jó minőségű kávéra van szükségünk, ugyanis a kávéfőzés valódi művészet, amely az alapanyagoktól a főzési technikáig számos tényezőn alapul. A kiváló nedű elkészítésének első lépése a megfelelő kávé kiválasztása. A frissen pörkölt kávé bizonyul a legjobbnak, hiszen a pörkölés után néhány nappal már kezdi elveszíteni az aromáját. Ezen kívül a minőség is rendkívül fontos, célszerű arabicat választani, amelyet általában finomabb íz jellemez, mint például a robustat. A kávé őrlése is nagy hatással van az ízére, lehetőleg közvetlenül a főzés előtt őröljük meg, hogy megőrizze frissességét. Az őrlés durvasága pedig azon múlik, milyen típusú kávéfőzőt használunk. A török kávéhoz finomra őrölt kávé szükséges, míg a frenchpresshez durvábbra őrölt az ideális. A jó minőségű, klórmentes víz elengedhetetlen a finom kávé elkészítéséhez. A víz hőmérséklete is lényeges, általában 90-96 Celsius-fok közötti hőmérséklet javasolt a legtöbb kávéfőző esetében. Túl forró víz keserűvé teheti a kávét, míg a túl langyos víz nem oldja ki kellően az ízeket. Az ideális kávé-víz arány változhat a kávé típusától és az ízlésünktől függően, de általában 1-2 teáskanál őrleményt javasolt 180 ml vízhez adni. Milyen kávéfőzési módszerek vannak? Az espresso gépek nagy nyomás alatt préselik a forró vizet a finomra őrölt kávén át, így koncentrált, erős nedűt eredményeznek, de ez képezi az alapját a cappuccinonak és a lattenak is. A french press egy olyan eszköz, amelyben a kávét együtt hagyjuk a forró vízzel egy bizonyos ideig, majd a szűrő segítségével leszorítjuk az őrölt kávét az aljára. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a kávé tovább érintkezzen a vízzel, ami által az ízek jobban előjönnek. Az AeroPress egy viszonylag új eszköz, amelynél egy hengert kell nyomnunk a kávé elkészítéséhez, egészen addig, amíg sziszegést nem hallunk, ez körülbelül 30 másodpercet vesz igénybe. Az eredmény egy tiszta, ízletes kávé lesz, aminek kevés a savtartalma. A leggyakoribb hiba, amit a kávéfőzés során többen elkövetnek az a rossz víz-hőmérséklet, a nem megfelelő őrlés és az arányok rossz megítélése. Emellett a kávéfőző tisztaságát is ellenőrizzük, mivel nagyban befolyásolhatja az ízvilágot. Ezen kívül a vízkő is befolyásolhatja a gép teljesítményét és a kávé minőségét, ezért rendszeres vízkőrtelenítés is szükséges. Próbáljunk ki különböző technikákat és kávéfajtákat, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabbat. Az igazi kávéfőzés művészetében mindig van hely a kísérletezésnek és a személyre szabásnak.

Azonosítók
Termék ID: #5506329
0

Értékelés írása hamarosan...

Kapcsolódó termékek

IRÁNYTŰ A VÁSÁRLÁSHOZ

Az áriránytűn több millió terméket listázunk és folyamatosan bővül a kereskedő partnereink száma.
Te is szeretnéd, ha termékeid megjelennének az áriránytű ajánlatai között?

Jelentkezz kereskedőnek