Organico Bokashi konyhai komposztáló vödör, 16 literes
0 / 5
0 / 5
A konyhai komposztáló anaerob (azaz a levegő jelenléte nélküli) komposztálási folyamatra lett kitalálva. A Bokashi komposzt starter egy olyan természetes segédanyag, amely Effektív Mikroorganizmusok által fermentált gabonakorpából áll, melynek segítségével a konyhai hulladék anaerob körülmények között tápanyagokban és jótékony hatású mikroorganizmusokban gazdag komposzttá alakul. Ez a kiváló minőségű komposzt segít kialakítani és fenntartani a talaj mikrobiológiai egyensúlyát, valamint értékes tápanyagokkal és bioaktív anyagokkal látja el a növényeket, akár a kiskertben, akár a virágládában. Mi kerülhet a konyhai komposztálóba? - zöldségek, gyümölcsök, gabonák nyers vagy akár főzött/sütött formában, - sajtok, tejtermékek, - nyers vagy elkészített húsok, csontok, - kávézacc, akár filter-papírral együtt. Méretei: 39 cm magas, 32 cm széles, 27 cm mély. Űrtartalma: 16 liter. Miért jó a környezetünknek, ha komposztálunk? A komposztálás sok szempontból hasznos. A szerves hulladék (ami az összes háztartási hulladék 30-35 %-át teszi ki) helyben marad, nem kell elszállítani, nem kell drága hulladéklerakóra elhelyezni, nem kerül feleslegesen elégetésre. Emellett a komposztálással a szerves hulladékból értékes tápanyagok kerülnek vissza kertünkbe, társasházunk környezetébe, így újra beépülhetnek a növényekbe, nem lesz szükség műtrágyára. Bővebben általában a komposztálásról a ""Komposztálás a családban"" című kiadványból olvashat. Töltse le innen: Komposztálás a családban
Termék ID: | #5475957 |