Pierre Ferrand - Ferrand Selection des Anges konyak 0, 7l 41, 8%
0 / 5
0 / 5
A maga nemében is különös karakterrel bíró darab, hisz a Grande Champagne Cognac régió egészen gyümölcsös, már-már egzotikus és virágos oldalát domborítja ki és mutatja meg. A Pierre Ferrand konyakokat teljes mértékben a Cognac régió legjobb termőterületéről, Grand Champagne-ról származó szőlőből készítik. Azon belül is az Angeac-Champagne területet részesítik előnyben, amelyet a hozzáértők "aranyháromszögként" is neveznek, annyira különleges terroir jellemzi. Az itteni dombos-lankás talaj nagyon magas mésztartalma biztosítja a szőlő magas minőségét és savtartalmát, ami elengedhetetlen a jó minőségű konyak megalkotásához. A lepárlás hagyományos módon kisméretű rézüstökben történik. A desztillációhoz a finom borseprőt is felhasználják, ezáltal kiválóan tudják koncentrálni a bor aromáit, kivételesen gyümölcsös párlatot nyerve. Az összegyűjtött eau de vie-t kisméretű tölgyfahordókban érlelik 7 különböző adottságú pincében (szárazabb, nedvesebb), Logis d'Angeacban. A hordók eltérő mértékben vannak kiégetve, így kerülve el a túlzott kesernyés ízt, amit a tölgyfa tanninjai kölcsönözhetnének a párlatnak. A maga nemében is különös karakterrel bíró darab, hisz a Grande Champagne Cognac régió egészen gyümölcsös, már-már egzotikus és virágos oldalát domborítja ki és mutatja meg. A Pierre Ferrand konyakokat teljes mértékben a Cognac régió legjobb termőterületéről, Grand Champagne-ról származó szőlőből készítik. Azon belül is az Angeac-Champagne területet részesítik előnyben, amelyet a hozzáértők "aranyháromszögként" is neveznek, annyira különleges terroir jellemzi. Az itteni dombos-lankás talaj nagyon magas mésztartalma biztosítja a szőlő magas minőségét és savtartalmát, ami elengedhetetlen a jó minőségű konyak megalkotásához. A lepárlás hagyományos módon kisméretű rézüstökben történik. A desztillációhoz a finom borseprőt is felhasználják, ezáltal kiválóan tudják koncentrálni a bor aromáit, kivételesen gyümölcsös párlatot nyerve. Az összegyűjtött eau de vie-t kisméretű tölgyfahordókban érlelik 7 különböző adottságú pincében (szárazabb, nedvesebb), Logis d'Angeacban. A hordók eltérő mértékben vannak kiégetve, így kerülve el a túlzott kesernyés ízt, amit a tölgyfa tanninjai kölcsönözhetnének a párlatnak. Illat:Jázmin tea, lonc, dió, vaníliás tölgy és csokoládé, jellegzetes kajszibarack, bogyós erdei gyümölcsök valamint egy csipetnyi curry is. Íz:Az illatában megismert virágos vonal bontakozik ki. Cukrozott gyümölcsök (mangó), fűszeres hatásokkal: sáfrány, gyömbér, szerecsendió, szantálfa és méz. Lecsengés:Gazdag, koncentrált, hosszú, bársonyos.
| Termék ID: | #2720686 |