VST Inc - VST szűrők a lebegőanyagok eltávolítására az eszpresszóból (50 db)
0 / 5
0 / 5
A csepegtetett kávét, a papír- vagy szövetszűrővel szűrt kávét a mérés előtt nem kell szűrni. A fémszűrővel (pl. press-pot, Clover®, trifecta vagy Swiss Gold), valamint a szűrő nélkül készített kávék (pl. kóstolásra készített kávé, hidegen főzött/extrahált kávé, török mokka) esetében a mérés előtt a mintát szűrni kell. Bár az Aeropress® kávékészítés során papírszűrőket használnak, mivel a kávét nagy dugattyúnyomás alatt szűrik, ezeket a mintákat is szűrni kell a mérés előtt. Hasonlóképpen, a kávé- vagy eszpresszóőrlőből származó finomra őrölt kávét mérés előtt ezekkel a szűrőkkel kell szűrni, még akkor is, ha a kávé elkészítéséhez papírszűrőt használnak. A csomag tartalmazza: 50 kávé- és eszpresszószűrő, 5 db 10 ml-es fecskendő, Használati utasítás. Eljárás Hagyja a kávét/espressót kb. 1 percig hűlni, ezzel egyidejűleg a CO2-maradék elpárolog az italból. Ezután kb. 5 másodpercig keverje az italt (lehet fecskendővel, ismételt szívással és kiürítéssel is). Merítse a fecskendőt úgy, hogy a hegye a hab alá kerüljön, ugyanakkor ne érjen a pohár aljához. Ezután szívjon be körülbelül 3-4 ml italt. Csavarjon egy szűrőt a fecskendő hegyére, és óvatosan húzza meg. Nyomjon ki lassan kb. 2 ml-t a fecskendőből egy tiszta, száraz pohárba (vagy csészébe), és hagyja ezt a mintát 30-60 másodpercig hűlni. Fogjon egy tiszta, száraz pipettát, és vigyen néhány cseppet a lehűtött mintából a VST-COFFEE refraktométer mérőprizmájába. Itt is hagyja a mintát 20-30 másodpercig, hogy a minta és a műszer hőmérséklete kiegyenlítődjön a mérés előtt. Az előkészített minta most már mérhető. Minden egyes méréshez új szűrőt kell használni. Így elkerülhető az előkészített minta szennyeződése, és a mérési eredményeket nem torzítják a szűrőben leülepedő, korábbi mintákból származó maradványok! Mivel a szűrők nem sterilek, soha ne igyon szűrt kávét/eskávét!
Termék ID: | #3506853 |