Satake - Satoru Gyuto (Séf) japán konyhakés 21 cm (802-789) - ujhazbodrogi
0 / 5
0 / 5
A legsokoldalúbb konyhakés zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak vágására. A hegyes kialakításának köszönhetően, megbirkozik különféle filézési feladatokkal is, mint csirkemell csontozása, sertés, illetve marhahús csontról való leválasztása, és kisebb halak filézése (természetesen erre dedikált filézővel a munka még könnyebb). Az optimális hosszúságú penge könnyebb irányíthatóságot, és akár nagyobb felületek vágását is biztosítja. A jó minőségű séfkés minden hobby és profi szakács nélkülözhetetlen eszköze, akár úgy is mondhajuk, hogy a "konyha lelke". A gyuto (牛刀) kés eredete a Meiji-korba (1868-1912) nyúlik vissza, amikor Japán nyitott a nyugati kultúra felé. Ekkoriban a marhahús fogyasztása is elterjedt az országban, és szükség volt egy olyan késre, amely alkalmas ennek a húsnak a feldolgozására. A gyutot a nyugati stílusú séfkés mintájára alakították ki, de a japán késekre jellemző vékonyabb pengével és élesebb heggyel. A gyuto szó jelentése "marhakés", és ez a kés eredetileg kifejezetten erre a célra készült. Azonban hamarosan kiderült, hogy a gyuto sokoldalú eszköz, és más konyhai feladatokra is kiválóan alkalmas. Mára a gyuto az egyik legnépszerűbb japán konyhakés a világon. Kiegészítő paraméterek Penge anyaga - AUS-8A rozsdamentes acél Markolat anyaga - Kemény műanyag laminátum Keménység - 58-59 HRC Teljes hossz - 34,1 cm Penge Penge hossz - 21 cm Penge szélesség - 4,6 cm Penge vastagság - 2,6 mm Vágó él kialakítása - kétoldalas szimmetrikus Súly - kb . 173 g]]>
Termék ID: | #5715454 |