Barbara - Gluténmentes kukoricaliszt 500 g
5 / 5
5 / 5
Sárga színét a bőrt szépítő béta-karotin- és B-6 vitamin tartalmának köszönheti. Tartalmaz továbbá B1-, B2-, B3-, C-, E-, és K-vitaminokat is. Említésre méltó a vas-, réz-, cink-, mangán-, valamint kálium-, kálcium-, magnézium-, foszfor- és kéntartalma. A kukoricaliszt nagy népszerűségre tett szert a gluténmentesen étkezők táborában és a lisztérzékenyek körében. Sokoldalúan felhasználható, például kenyérsütéshez, levesek, főzelékek sűrítéséhez, édes süteményekhez, puliszkának, tortilla készítéshez. Ha panírozáskor búzaliszt helyett kukoricalisztet használunk, a megsült panír színe szép sárga lesz. A kukorica mexikói eredete ma már igazolást nyert. Mexikóból és Peruból terjedt el Dél-Amerikában, Közép-Amerikában és Észak-Amerikában, aztán - Kolumbusz közvetítésével - megjelent az európai kontinensen is. Mára az egész világon az alapvető élelmiszerek egyikeként ismerik. 100 GRAMM KUKORICALISZT TÁPÉRTÉKE: Energia KJ-ban: 1429 Energia Kcal-ban: 337 Zsír: 1,72g - amelyből telített zsírsav: 0,22g Szénhidrát: 72,91g - amelyből cukor: 1,79g Fehérje: 4,56g Só: 0,05g
Termék ID: | #2708103 |
Gluténmentes liszt: | Igen |
Típus: | Kukoricaliszt |
Tömeg: | 500 gramm |