BiOrganik - Bio Csicseriborsó Liszt 250 g
4 / 5
4 / 5
A csicseriborsó liszt sós és édes sütemények, kenyerekhez egyaránt használható, illetve főzelékek, levesek sűrítésére is kiválóan alkalmas. Összetevők: csicseriborsóliszt* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Ebből készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is. A csicserborsóból készült liszt is egyre elterjedtebb alapanyag, ami nem meglepő, hiszen sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, panírozáshoz egyaránt használható. Jelentőség, hatások: A csicseriborsóliszt természetesen gluténmentes. A gabonalisztekhez képest magasabb a fehérje- és alacsonyabb a szénhidráttartalma. Rosttartalma is jelentős, amely hozzájárul az egészséges bélműködéshez, lassítja a szénhidrátok felszívódását és teltségérzetet okoz. A csicseriborsó és a belőle készült liszt is számos fontos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, például magnéziumot, vasat, szelént és jelentős mennyiségű folsavat is. Felhasználás: A csicseriborsólisztnek nagyon jó a vízfelvevő képessége, sűrűbb, tapadósabb textúrájú masszát képez, mint az átlagos lisztek. Ennek a tulajdonságának köszönhetően fantasztikusan alkalmas a tojás helyettesítésére panírozáskor vagy vagdaltak készítésekor. Ironikus, de ha sütésről van szó, a csicseriborsólisztből habkönnyű tészta készíthető. A waffel ettől lesz tökéletes! Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1518 kJ / 361 kcal Zsír: 6,2 g- amelyből telített zsírsavak:0,9 g Szénhidrát: 47,8 g- amelyből cukor:2,7 gRost:12,8 g Fehérje: 22 g Só:
Termék ID: | #2708409 |
Bio liszt: | Igen |
Gluténmentes liszt: | Igen |
Típus: | Csicseriborsó liszt |
Tömeg: | 250 gramm |