Naturbit - Basic-mix gluténmentes lisztkeverék 750 g
0 / 5
0 / 5
A NATURBIT Basic-mix gluténmentes lisztkeverék egy kiváló minőségű, sokoldalú és ár-értékben verhetetlen választás az ételérzékenyek számára. A lisztkeverék kifejezetten glutén-, szója-, tej- és tojásmentes, valamint vegán összetevőkből készült, így mindenki számára biztonságosan fogyasztható. Alkalmas különféle pékáruk, sütemények és más konyhai receptek elkészítéséhez. A lisztkeverék íze semleges, így az elkészült ételek az eredeti ízüket megtartják, a textúra pedig tökéletesen puha és könnyű lesz. A NATURBIT Basic-mix gluténmentes lisztkeverék a legjobb választás azoknak, akik keresnek egy egészséges és sokoldalú lisztkeveréket, amelyet bármilyen konyhai felhasználásra fel lehet használni. Általános lisztkeverék pékárukhoz és általános konyhai használatra. A miklos’ universal mixhez képest egyszerűbb, olcsóbb receptúrával készül. A Basic-mix egy jól használható termék, minőségében, használhatóságában kiváló alternatívát nyújtunk vele a kereskedelmi forgalomban kapható sajátmárkás vagy az egyéb olcsóbb termékek kiváltására. Átlagos tápérték 100 gramm termékben: Energia:1448 kJ/341 kcal Zsír: 0 g -amelyből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát:82 g -amelyből cukrok 4,4 g Rost :2,9 g Fehérje: 0,01 g Összetevők:kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, rizsliszt, kukoricaliszt, dextróz, stabilizátor (guargumi), burgonyarost, burgonyapehely, lisztkezelőszer (aszkorbinsav) Felhasználás: Basic kenyér Hozzávalók:
500 g langyos víz, 20 g méz, 25 g friss élesztő, 15 g psyllium rost (por állagú útifű), 500 g Basic gluténmentes lisztkeverék, 12 g só, 15 g olaj.
Elkészítés:
Mérjük egy keverőtálba a vizet, a mézet és morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. Keverjük hozzá egy kézi habverővel a por állagú útifüvet, várjunk fél percet, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a sót. Gyúrjunk egynemű tésztát, közben öntsük hozzá az olajat.
Egy sütőpapírt kenjünk le vékonyan olajjal és gyúrjuk át rajta a tésztát, és lapítsunk belőle kb. 0,5 cm vastag téglalapot. A két rövidebb oldala mentén hajtsuk be a feléig a tésztát, majd a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel. Tegyük a sütőpapírral együtt egy kenyérsütő formába, fóliázzuk le és
Szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet. 180C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percet, majd a sütőpapír segítségével emeljük át a sütő rácsára és süssük további 10 percet. Rácson hűtsük ki teljesen a kenyeret.
Összetevők:
Kukoricakeményítő
Burgonyakeményítő
Rizsliszt
Kukoricaliszt
Dextróz
Stabilizátor (guargumi)
Burgonya rost
Burgonyapehely
Lisztkezelőszer (aszkorbinsav)
Termék ID: | #2708210 |
Típus: | Lisztkeverék |