Nature Cookta - Gesztenyeliszt 250 g
0 / 5
0 / 5
Nem kell lemondania a liszttel készült ételekről, ha a búzaliszt legtökéletesebb alternatíváját, az édeskés ízű gesztenyelisztet használja a konyhában. Erős aromája miatt elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretik a gesztenye semmivel sem összetéveszthető, jellegzetes ízét. Az Európai Unióból (Olaszországból) származó Nature Cookta Gesztenyelisztet friss gesztenyéből készítik. Először 15-20 napig 45-50°C-on szárítják, majd géppel hántolják. A törmelékek eltávolítása után az egészet átszitálják. Fém tárolókban szállítják, majd géppel és kézzel is átválogatják, ezután őrlik finomra. A gesztenyeliszt a történelembenMíg a gesztenyeliszt Magyarországon egy újabb termék a reformélelmiszerek palettáján, addig Olaszországban már több száz éve ismerik: a középkori Itáliában a búzaliszt konkurense volt. Gesztenyeünnepet októberben nem csak Toszkána Marradi nevű falujában tartanak, hanem a vasi Velem községben is. Franciaországban manapság is a péksütemények közkedvelt hozzávalója. A gesztenyeliszttel készített kenyérlepény (focaccia castagna) az egyik legősibb és legismertebb olasz receptek között szerepel. Magyarországon főként Göcsejben és az Őrségben volt nagy hagyománya a gesztenyelisztből készült ételeknek, hiszen ezen a területen nem termett meg a gabona. A gesztenyéről további érdekességeket a Wikipédia oldalán olvashat://terebess. hu/tiszaorveny/gyumolcs/gesztenye. html Gesztenyeliszt a konyhábanA receptben megadott mennyiséget 100%-ban is helyettesítheti gesztenyeliszttel, de más lisztekkel is keverheti. Az állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez, azonban kevesebb emészthető (nettó) szénhidrátot tartalmaz. (Mindössze 76 gramm szénhidrát van 100 gramm gesztenyelisztben. ) Kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyorós, mandulás, gesztenyés, mézes és csokoládés finomságokhoz. Felhasználásával nagyon jó kekszeket, palacsintákat, kelt tésztákat készíthetünk. Íze nagyon jól harmonizál a gnocchi tésztájában is. Az olaszokhoz hasonlóan alkalmazhatjuk különféle kásákhoz vagy a náluk népszerű castagnaccio süteményhez is, mely fenyőmaggal, rozmaringgal, mazsolával gazdagított desszert. Gesztenyeliszttel készült finomságunk receptjét itt találja://www. naturecookta. hu/gesztenyes-rakott-palacsinta/Eredeti csomagolásában tárolva száraz, hűvös helyen tartandó! Főleg a nyári hónapokban felbontása után tartsa hűtőszekrényben 0-4°C között, óvja az élősködőktől. A gesztenye a diófélékhez tartozik, ezért az arra allergiásoknak nem ajánlott a fogyasztása!A termék fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Tartalmaz: 100% gesztenyelisztÁtlagos tápérték 100 g-ban: energia: 1436 kJ/343 kcal zsír: 4 g amelyből telített zsírok: 0 g szénhidrát: 76 g amelyből cukor: 0 g fehérje: 6 g só: 0 g
Termék ID: | #2708139 |
Bio liszt: | Nem |
Gluténmentes liszt: | Igen |
Teljes kiörlésű liszt: | Nem |
Típus: | Gesztenyeliszt |
Tömeg: | 250 gramm |