Szafi - Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék (élesztős) 1 kg
4 / 5
4 / 5
Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék (élesztős kenyérhez) 1000 g Összetett ételérzékenyek esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz :
glutént
tejet
tojást
szóját
olajos magvakat
hüvelyeseket
kukoricát
rizst
burgonyát
állati eredetű terméket(vegán)
Továbbá azon ételérzékenyeknek is ajánljuk, akiknek valamilyen oknál fogva a rostfogyasztást is korlátozniuk kell, így a hasonló összetételű rostban gazdag kenyereket nem tudják fogyasztani. A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni egyénileg az orvos által előírt, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rost mennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát! Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt. Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben 100 g kisült kész kenyérben* energ ia: 1502 kJ / 354 kcal 933 kJ / 220 kcal zsír: - amelyből telített zsírsavak: 1,7 g 0,4 g 1,3 g 0,4 g szénhidrát: - amelyből cukrok: 74,7 g 1,4 g 45,8 g 1 g rost: 5,2 g 3,2 g fehérje: 7,5 g 4,8 g só: 0,02 g 0,82 g *A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, 1 g kókuszolaj felhasználásával. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! A Szafi Free termékcsalád termékeihez nem használnak állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen vegán a Szafi Free termékcsalád. Felhasználási javaslat: Hozzávalók (495 grammos kenyérhez):
300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
3 g porélesztő
1 g szódabikarbóna
4 g só
275 g langyos víz
20 g frissen facsart citromlé
1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)
Elkészítés:
A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze.
Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába)
Vizes spatulával simítsuk el a tetejét.
Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!).
Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.
FONTOS MEGJEGYZÉSEK:
Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!
A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz.
Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.
Termék ID: | #2708266 |
Gluténmentes liszt: | Igen |
Típus: | Lisztkeverék |
Tömeg: | 1000 gramm |